19 / 04 / 2024

Alman OPİTZ International

Alman OPİTZ International

Zekeriyaköy’de 467.000 metrekare arazinin 50.000 metrekaresinde bir konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanan Siyahkalem, inşaat alanı içinde bulunan ağaçların taşınması için Alman OPİTZ International firması ile anlaşma imzaladı.

Projeden konut almanın tam zamanı!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Direktörü Soner Keleş, ''projeden konut almanın tam zamanı'' konulu yazıyı Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı..

Bahadır Kayan: Konut almanın tam zamanı!

Özellikle Anadolu yakasına bakıldığında müteahhitlerin son 2 senede neredeyse zam yapmadıklarını dile getiren Bahadır Kayan "Konut almanın tam zamanı" dedi.

Opı Marine Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Opı Marine Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Medih Ozan Egemen tarafından kuruldu. 

Dumankaya’yı Alman Drees&Sommer mı alıyor?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) darbe girişimi sonrası açılan FETÖ soruşturmaları kapsamında el koyduğu Dumankaya İnşaat'ın bitmeyen projelerini tamamlayacak Alman firmayla ilgili detaylar açıklandı. 

Ankara'daki eski Alman Büyükelçilik binası 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından eski Alman Büyükelçilik binası, Kamu yararı gözeterek çalışan ve kar amacı gütmeyen Dernek ve Vakıflara kiralanıyor..

Kentsel dönüşüm kira yardımı almanın 3 koşulu!

Kentsel dönüşümde riskli evini yıktıran hak sahipleri, kira yardımından yararlanabiliyor. Ancak, kira yardımında bazı koşullar aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almanın 3 koşulu..

Alman hükümetinden sığınmacılara kira yardımı!

Alman hükümetinin iltica talebi reddedilen sığınmacıların gönüllü olarak ülkelerine geri dönmelerini teşvik etmek amacıyla bu vatandaşlara verilen para yardımını arttırdığı bildirildi.

Alman mimar Bruno Taut'ın Türkiye'deki binaları!

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz bir çok önemli isim var. Bunlardan biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut..

Alman Bosch'tan Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava!

Profilo'nun kurucusu Jak Kamhi'nin başı bu aralar eski ortağı Alman Bosch şirketi yüzünden dertte. Alman Bosch Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava açtı.

Türk-Alman Üniversitesi Beykoz arsası imar planı askıda!

Türk-Alman Üniversitesi Beykoz'daki 28 bin 960 metrekarelik arsanın imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Türkiye’deki Alman yatırımları risk teşkil etmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türkiye-Alman'ya ilişkisini yatırım açısından değerlendirdi. İşte o haber...

Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biri olan Taksim Alman Hastanesi tarih oluyor. Peki Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Birevim ile yazlık almanın önü açılıyor!

Yazın gelmesiyle birlikte tatil beldelerinde yoğunluk başladı. Bir kesim tatil turlarını tercih ederken, bir kesim ise bölgeden ikinci konut edinme yolunu seçiyor. Birevim ise Türkiye’nin her yerinden evi almanın yolunu açıyor.

Alman OPİTZ International Haberi

Alman OPİTZ International

Zekeriyaköy’de eski füze üssü olarak kullanılan Toplam 467.000 metrekare arazinin 50.000 metrekaresinde bir konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanan Siyahkalem, inşaat alanı içinde bulunan ağaçların taşınması için Alman OPİTZ International firması ile anlaşma imzaladı.


Geçtiğimiz günlerde Sarıyer’de basınla bir araya gelen OPİTZ firması yetkilileri, taşıma işleminin 3 Aralık tarihinde başlayacağını ve taşımanın basının gözetimine açık gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Taşınacak ağaçların bir bölümünün önümüzdeki günlerde budama işlemine başlayacaklarını belirten OPİTZ International yetkilisi Francesco Maria Maccazola, taşınırken ağaçların dallarına zarar gelmemesi için sınırlı bir budama işlemi yapmaları gerektiğini söyledi. 


Dünyada 1900’lerin başından beri ağaç taşıma işlemlerinin gerçekleştiğini belirten Maccazola, arazi üzerinde nakledilmesi zor görünen çok büyük ağaçlar bile hiç zarar vermeden taşıyacaklarını öne sürdü.

Maccazola “Ağaçların yeni yerinde hayatına devam edebilmesi için ona destek olmak gerekiyor. Ağacın...