19 / 04 / 2024

apartmanda fırın açma mevzuatı

apartmanda fırın açma mevzuatı

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler, fırınların hangi binada hangi koşullarda açılıp açılamayacağı, imar ve ruhsat yönetmelikleri ile belirleniyor. İşte fırın açma yönetmeliği ve fırın açma şartları..

A101 1 Şubat aktüel ürünler kataloğu! A101’de bu hafta Akıllı TV, Fırın, Blender, Dikey Süpürge satışta...

A101 aktüel ürünler kataloğunu açıkladı. 1 Şubat'ta başlayacak olan ve birbirinden avantajlı fiyatlarla çeşitli ürünler dikkatleri çekiyor. Bu hafta A101'de Kiwi Mikrodalga Fırın, Fantom Carbon DC1000 Dik Süpürge gibi elektronik ürünler cazip fiyatlara sunuluyor.

Dünya markası Samsung’dan mikrodalga fırın! Samsung GE83X/AND mikrodalga fırın kaç TL?

Özellikle telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerle dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Samsung, şimdi de mikrodalga fırınla piyasalara oldukça iddialı bir giriş yaptı. GE83X/AND mikrodalga fırını görücüye çıkaran Samsung, ürüne ilişkin tüm merak edilenleri yanıtladı.

Samsung MS23F300EEK solo mikrodalga fırının fiyatı dibe vurdu! Fiyatı görenler gözlerine inanamadı!

Telefon, bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazların yanı sıra, ev aletleri konusunda da oldukça iddialı olan Samsung, kendi gibi iddialı bir mikrodalga fırını piyasaya sundu. Samsung, bu ürüne ilişkin tüm merak edilenleri resmi internet sitesinden paylaştı.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Silverline BO6504B01 S4 ankastre fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evlenecek çiftlere ve evine ankastre fırın almak isteyenlere güzel haber Silverline’dan geldi. Silverline, son teknolojik özelliklerle donattığı BO6504B01 S4 ankastre fırını satışa çıkardı.

ŞOK’ta hafta sonu indirimleri! Midi fırın 1.119 TL’ye, cam ocak 2 bin 499 TL’ye, ankastre modül 1.099 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK’ta hafta sonuna özel A’dan Z’ye indirimler geliyor. Buna göre, midi fırın 1.119 TL’ye, cam ocak 2 bin 499 TL’ye, ankastre modül 1.099 TL’ye düşecek. İşte 7 Ekim 2023 Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

Ankastre fırın almak isteyenlere müjde! Siemens HB557JYS0T iQ500 ankastre fırının fiyatı belli oldu!

Siemens’ten evine ankastre fırın almak isteyen tüketicilere müjde geldi. Siemens, 3D hotAir Plus ve 2 kademeli teleskopik raylar başta olmak üzere birçok özelliği barındıran HB557JYS0T iQ500 ankastre fırını uygun fiyatla satışa çıkardı.

Mikrodalga fırın almak isteyenlere indirim müjdesi! Simfer SK 4602W mikrodalga fırın sürpriz indirim!

Simfer’den mikrodalga fırın almak isteyenlere indirim müjdesi geldi. Simfer, SK 4602W mikrodalga fırında 513 TL indirime gittiğini açıkladı.

BİM’de 6’lı cam espresso bardağı 69 TL’ye, borcam fırın tepsisi 69 TL’ye, 9 parça mutfak seti 99 TL’ye düştü!

Eylül ayına son bir gün kala BİM’den müthiş eylül indirimleri haberi geldi. Bu kapsamda, 6’lı cam espresso bardağı 69 TL’ye, borcam fırın tepsisi 69 TL’ye, 9 parça mutfak seti 99 TL’ye düşecek. İşte 1 Eylül Cuma BİM fiyat listesi...

Aynı anda üç yemek pişirme özelliğinin bulunduğu Profilo FRMA425B ankastre fırının fiyatı açıklandı!

Profilo, aynı anda üç tepsi yemeği tatları birbirine karışmadan pişirme özelliğinin bulunduğu FRMA425B ankastre fırını satışa çıkardı. Ürün için makul bir fiyat belirleyen Profilo, aynı zamanda ürünün teknik özelliklerini ve tüm detaylarını da paylaştı.

Migros'ta Kütahya Porselen 4 kişilik fincan takım 139,95 TL’ye, mikrodalga fırın 2 bin 199 TL’ye düştü!

Migros’tan yine iğneden ipliğe indirim geldi. Bu kapsamda, Kütahya Porselen 4 kişilik fincan takım 139,95 TL’ye, mikrodalga fırın 2 bin 199 TL’ye, servis tabağı 74,95 TL’ye düştü. İşte 17 Ağustos Perşembe Migros fiyat listesi...

A101’e iğneden ipliğe indirim geldi!  Simfer midi fırın 899 TL’ye, 6’lı güveç seti 59,90 TL’ye düştü!

A101, artan fiyatlara rağmen müşterilerine uygun fiyatlı ürünler ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 10 Simfer midi fırın 899 TL’ye, 6’lı güveç seti 59,90 TL’ye, süngerli yatak 990 TL’ye düştü. İşte 17 Ağustos Perşembe A101 fiyat listesi...

Vestel MD 20 YD retro düş mavisi mikrodalga fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla alıcısını bekliyor!

Vestel, geçmişe özlem duyanlara özel mikrodalga fırın tasarladı. Son teknolojik özellikleri barındıran ve retro modasına uygun tasarlanan bu mikrodalga fırın, Vestel’de peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıktı.

apartmanda fırın açma mevzuatı Haberi

apartmanda fırın açma mevzuatı

Fırın açma yönetmeliği!

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler olup; Fırınlar; sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde ve zemin katı ticaret olarak belirlenen yerlerde ve zemin katları ticaret olarak teşekkül etmiş konut bölgelerinde yapılabilir. 


Katkılı pide, kebap, simit fırınları ve geleneksel tandır ocakları, zemin katı işyeri olarak kullanılan binalarda yapılabiliyor. Ancak fırın açma mevzuatında yapılan düzenlemeler gereğince, nüfusu 100 bin ve üzerinde olan bölgelerde, apartman altlarındaki fırınlar yasaklanmıştı.


Ayrıca, 2014/7002 sayılı karar gereğince, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan ancak ayrık nizamda müstakil binada bulunmayan ekmek fırınları devredilemiyor.


Fırın açma mevzuatında yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


Kasım 2014 -


İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik


Madde 1- 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu kararı...