25 / 04 / 2024

arsa kredisi vadesi kaç ay

arsa kredisi vadesi kaç ay

Arsa kredisi, bazı koşullar altında arsa sahibi olmak isteyenlere bankalar tarafından veriliyor. Peki, arsa kredisi en fazla kaç ay vadeli olarak verilebiliyor? Arsa kredisi kaç ay?

Halkbank'tan flaş açıklama geldi. Halkbank müşterileri acil olarak baksın

Halkbank'tan müşterileri için önemli bir kedi paketi geldi. Halkbank 120 ay vadeli arsa kredisi verecek. Maksimum 10 milyon TL verilecek. İşte detaylar...

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Kamu bankalarından uygun faiz oranlarıyla arsa kredisi!

Fiyat indirimlerinin oluştuğu güz döneminde birikimi olan vatandaşlar gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorlar. Bu kapsamda kredi ihtiyacı olan vatandaşlar için her türlü gayrimenkul alımlarına özel kredi fırsatı sunuluyor.

Konut ve arsa satışlarında patlama!

Konut, arsa ve arazilere talep oldukça yükseldi. Konut kredisi faizlerindeki düşüş sebebiyle Haziran ayında rekor satışların yaşanması öngörülüyor...  

5 soruda arsa kredisi! Yatırımcılar dikkat!

Arsa kredisi, arsa almak isteyen kişilere finansman sağlamak üzere oluşturulmuş avantajlı bir kredi ürünüdür. İmarlı ya da imarsız arsa alımı için kullanılan krediler için birçok bankanın sunduğu ödemeler bulunuyor. 

Konut kredisi maaşın kaç katına kadar veriliyor?

Kredisi başvurusu aşamasında en çok merak edilen konulardan biri de maaşın kaç katına kadar kredi alınabileceği konusudur. Talep edilen kredi türüne göre kredi vadesi, dolayısıyla ödenecek kredi taksit tutarı değişmektedir.

İnşaat tamamlama kredisi şartları!

Bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatların tamamlanması için bankalar, inşaat tamamlama kredisi veriyor. Peki, inşaat tamamlama kredisi şartları nelerdir? İşte inşaat tamamlama kredisi..

İnşaat tamamlama kredisi nasıl alınır?

İnşaat tamamlama kredisi, bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatları için veriliyor. İnşaat tamamlama kredisi verilirken bazı koşullar aranıyor. Peki, inşaat tamamlama kredisi nasıl alınır?

İnşaat tamamlama kredisi nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatları için bankalar kredi veriyor. Peki, verilen bu inşaat tamamlama kredisi nedir? İnşaat tamamlama kredisi koşulları ve özellikleri nelerdir?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?

Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Peki, ödemeleri devam eden konut kredisi vadesi uzatılabilir mi? Kredi vadesi nasıl uzatılabilir?

Kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki tarafından kuruluyor. Peki, kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?

Arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?

Konut, arsa ve arazi almak için ya da nakit ihtiyacı için bankalardan kredi çekilebiliyor. Kredi koşulları, kredi türüne ve bankaya göre farklılık gösterebiliyor. Peki, arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?

arsa kredisi vadesi kaç ay Haberi

arsa kredisi vadesi kaç ay

Arsa kredisi kaç ay? 

Arsa kredisi, arsa sahibi olmak isteyen ancak yeterli miktarsa nakit parası bulunmayan kimseler için hazırlanan kredi paketi olarak karşımıza çıkıyor. Arsa kredisi özellikleri bankalarda farklılık gösteriyor.


Bankaların verdikleri arsa kredisi, arsa değerinin ortalama yüzde 50'i; yüzde 60'ı olarak hesaplanıp veriliyor.


Ancak bu şekilde kredi kullanılabilmesi için; arsanın bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor.


Örneğin, belediye sınırları içinde olmayan ve imarlı olmayan arsalara bankalar kredi vermiyor. Buna karşın bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınarak kredi verilebiliyor.


Arsa kredisi vadesi..

Arsa kredisi vadeleri kimi bankalarda 36 aya kadarken; bazı bankalarda ise, 120 aya kadar çıkabiliyor. 


Arsa kredisi veren bankalar ve şartları:

Aşağıda belirtilen arsa kredisi koşulları bankaların insiyatifinde olup, değiştirebilirler. Bu nedenle güncel bilgiler...