20 / 04 / 2024

arsa vergisinin geç ödenmesi

arsa vergisinin geç ödenmesi

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, vergi ödemeleri gecikirse ne kadar ceza gelir? İşte arsa vergisi gecikme zammı 2014...

1952 yılında arsa kavgası 2 cana mal olmuş! Baba ve oğul arsa kurbanı oldu! 

Arsa kavgaları geçmişte de sık sık gündeme gelmiş. Her dönemde karşımıza çıkan arsa kavgalarından biri de 1952 yılında yaşanmış. Bilecik'te yaşanan arsa kavgası sonrası iki kişi öldürülmüş. İşte ayrıntılar...

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Sektörün yeni konut üretebilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı  Gülçin Okay, vatandaşların yeni ev alabilmeleri ve inşaat firmalarının da uygun fiyatlarla ev yapabilmesinin tek yolu yeni arsa üretilmesinden geçtiğini söyledi. 

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

O ilimizde 182 bin TL geçici teminatla arsa sahibi olabilirsiniz! İhale tarihini kaçırmayın!

O ilimizde 182 bin TL geçici teminatla arsa sahibi olma fırsatını kaçırmayın. Yatırımcılar bu ilanı araştırıyor. İhale tarihi 8 Şubat 2023 olarak belirlendi.

A101 14 Ağustos indirimli ürünleri: Süt ürünleri, sucuk, Tuvalet kağıdında ucuz fırsat! 13 Ağustos 2022 fiyat listesi

A101'in 13-19 Ağustos 2022 tarihleri arsaında geçerli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki A101'de bu hafta hangi ürünler ne kadar indirime girdi? İşte 14 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Metaverse'te arsa satışları 500 milyon doları geçti!

Son zamanlardaki popüler konuların zirvesinde yer alan metaverse dünyasındaki arsa satışına ilişkin yeni raporlar gündeme geldi. Metaverse arsa satışlarının 500 milyon doları geçtiği belirtildi.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Müge Boz, Kaz Dağları'ndan arsa satın aldı!

Önceki gün Nişantaşı'nda görüntülenen oyuncu Müge Boz, Kaz Dağları'ndan arsa satın aldığını, buraya ev yaptırmayı düşündüğünü dile getirdi. 

OSB'lerde spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde spekülatif arsa tahsis ve satışının önüne geçilecek olan düzenleme hayata geçti. 

Bağcılar Mahmutbey'de 10,1 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Bağcılar'da  10 milyon 170 bin 120,00 TL bedelle arsa satışı yapılacak.  19 Haziran 2018 tarihinde ihale edilecek arsa için 305 bin 103,60 TL geçici teminat bedeli verilmesi gerekiyor. 

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı yüzde 50'yi geçemeyecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek!

Torba Kanun Tasarısı ile emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin artması önlenecek. Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek. 

arsa vergisinin geç ödenmesi Haberi

arsa vergisinin geç ödenmesi

Arsa vergisi gecikme zammı 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılır.


Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belli edilir.


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3


Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsar. Emlak vergisi, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart,...