19 / 04 / 2024

arsaya kaç ay kredi verilir

arsaya kaç ay kredi verilir

Arsa kredisi, bazı koşullar altında arsa sahibi olmak isteyenlere bankalar tarafından veriliyor. Peki, arsa kredisi en fazla kaç ay vadeli olarak verilebiliyor? Arsa kredisi kaç ay?

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Otomobil bayilerine 2024 darbesi: Kapıdan geçene 'araba alır mısın?' diye yalvaracaklar!

Otomobil piyasası Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle dengelendi ve fiyatlar düşmeye başladı. Bayiler kampanya üstüne kampanya yaparken, araba bolluğu yaşanmaya başladı. Fakat bundan bir kaç ay öncesinde bırakın kampanyayı, bayilerde araba bulunamıyordu.

Konut almak isteyenler dikkat! Düşük faizli konut kredisinde ödeme tutarları belli oldu!

Konut fiyatlarındaki artış hızı düşmeye başladı. Vatandaşlar da düşük faizli konut kredilerini araştırmaya başladı. Peki, ne kadar konut kredisi alınırsa ödemesi kaç ay ve toplam ne kadar oluyor? İşte detaylar...

Asgari ücretlinin bilgisayar hayali: MacBook Air'ı almak için kaç ay çalışmak gerekiyor?

Asgari ücretle çalışanlar için MacBook Air bilgisayarların yüksek fiyatları büyük bir engel oluşturuyor. Yapılan hesaplamalara göre, en uygun fiyatlı MacBook Air modelini almak için asgari ücretlinin aylarca çalışması gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesinden sonra vatandaşlar " Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Evlenmek isteyenlere 150 bin TL verilecek! Evlilik faizsiz kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler hangi bankaların kaç ay vadeyle kredi desteği sağlayacağını sorguluyor. Peki, evlilik kredi desteği başladı mı? İşte detaylar...

Doğalgaz ücretsiz mi oldu? Doğalgaz kaç ay bedava? Doğalgaz ne kadar ücretsiz?

Doğalgaz bedava mı oldu? Doğalgaz ne kadar ücretsiz oldu? soruları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

İkinci bir evi olan kira yardımı alabilir mi? Belediye kira yardımı kaç ay?

Kira yardımına dair pek çok vatandaşın araştırdığı konular vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Memur ve emekliye ikinci zam mı geliyor? Ekonomist Selçuk Geçer asıl zam için tarih verdi! Koşun hemen bakın!

Ekonomist Selçuk Geçer, memur ve emekliye yapılan yüzde 25 zammın sadece bir kaç ay süreceğini söyleyerek ikinci zammın geleceğini açıkladı ve tarih verdi. Koşun hemen bakın!

KYK yılbaşından önce yatar mı? KYK kaç ay toplu yatacak?

KYK burs ve kredilerin ne zaman yatacağı öğrencilerin gündemini oluşturuyor. İşte KYK burs ve kredi ödeme zamanlarına dair detaylar!

arsaya kaç ay kredi verilir Haberi

arsaya kaç ay kredi verilir

Arsa kredisi kaç ay? 

Arsa kredisi, arsa sahibi olmak isteyen ancak yeterli miktarsa nakit parası bulunmayan kimseler için hazırlanan kredi paketi olarak karşımıza çıkıyor. Arsa kredisi özellikleri bankalarda farklılık gösteriyor.


Bankaların verdikleri arsa kredisi, arsa değerinin ortalama yüzde 50'i; yüzde 60'ı olarak hesaplanıp veriliyor.


Ancak bu şekilde kredi kullanılabilmesi için; arsanın bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor.


Örneğin, belediye sınırları içinde olmayan ve imarlı olmayan arsalara bankalar kredi vermiyor. Buna karşın bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınarak kredi verilebiliyor.


Arsa kredisi vadesi..

Arsa kredisi vadeleri kimi bankalarda 36 aya kadarken; bazı bankalarda ise, 120 aya kadar çıkabiliyor. 


Arsa kredisi veren bankalar ve şartları:

Aşağıda belirtilen arsa kredisi koşulları bankaların insiyatifinde olup, değiştirebilirler. Bu nedenle güncel bilgiler...