20 / 04 / 2024

Artvinde halk sokağa döküldü

Artvinde halk sokağa döküldü

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı şehir merkezindeki HES projesi için Rize idare Mahkemesi'nin, ÇED olumlu' raporunun yürütmesini durdurması, ilçe sakinlerini sokağa döktü.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Paye Sakarya projesinin arsa değeri 462 milyon TL! Halk GYO açıkladı!

Halk GYO Paye Sakarya projesinin hayata geçirildiği Sakarya Adapazarı'ndaki Tepekum Mahallesi 4932 ada 1 parselin değerini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Avrupa'nın en düşük maaşlarının ülkelerinde olduğunu ama konut fiyatlarının dünyanın en pahalısı olduğunu söyledi.

Ziraat Bankası ve Halk Bank açıkladı! Yüzde 55 zam!

Halk, Ziraat ve Ziraat Katılım bankalarında çalışanların ücretlerine yüzde 55 zam uygulandı. İşte detaylar!

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Salgından sonra kendimizi sokağa atıp, 150 milyar TL harcadık!

Türk halkı salgın nedeniyle evde kapalı kaldığı yaklaşık iki yılın ardından kendini sokağa atarak adeta para saçtı. Bu dönemde restoran ve otel gibi ev dışı tüketim sektöründeki işletmelerde harcanan para dudak uçuklattı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Paraları bankalarda mahsur kalmıştı! Hükümetten yeni açıklama geldi

Çin’de kırsal bankalarda dondurulan mevduatlara ulaşılamaması vatandaşı sokağa dökmüştü. Hükümet, dondurulan mevduatların vatandaşlara ödeneceğini açıkladı.

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Halk Bankası İzmit Şube binasının değeri ne kadar?

Türkiye Halk Bankası A.Ş. İzmit Şube binasının piyasa değeri 19 milyon 500 bin TL, KDV dahil toplam değeri ise 23 milyon 10 bin TL olarak belirlendi. 

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

Tam kapanmada bankalar açık mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında tam kapanma uygulamasına geçilerek 17 Mayıs tarihine kadar tüm Türkiye'de aralıksız sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bankada işleri olan vatandaşlar ise bu süreçte bankaların açık olup olmadığını merak ediyor...

Artvinde halk sokağa döküldü Haberi

Artvinde halk sokağa döküldü

Kamilet Vadisi'nde geçen yıl yapımına başlanan hidroelektrik santral (HES) projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının beş kilometre boyunca tünel ve borularla Cumhuriyet mahallesinde yapılacak HES'e taşınması ve üretilecek elektriğin de aynı bölgede kurulacak santralle dağıtılması planlanmıştı. Geçen yıl HES yapımı için 'ÇED olumlu' raporu alan şirket, imar mevzuatı uygun olmadığı için belediyeye başvurdu. Arhavi Belediyesi de, 4 Eylül 2013 günü imar değişikliği kararı aldı. 


Vatandaşlar dava açtı Belediye meclisinde oy çokluğuyla, daha önce tarım alanı olan Cumhuriyet mahallesinin bir bölümü, 'konul dışı kentsel çalışma alanı' ilan edilerek HES projesine onay verildi. Bölgede protesto ve eylemlerle HES inşaatına karşı çıkan vatandaşlar, Rize İdare Mahkemesi'ne başvurarak HES projesi için verilen 'ÇED olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Mahkeme, bilirkişi...