25 / 04 / 2024

Artvinde hidroelektrik santralinin yapımı durdu

Artvinde hidroelektrik santralinin yapımı durdu

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı şehir merkezindeki HES projesi için Rize idare Mahkemesi'nin, ÇED olumlu' raporunun yürütmesini durdurması, ilçe sakinlerini sokağa döktü.

Cumhurbaşkanı talimatı verdi; 30-40 üründe fiyatlar düşecek!

34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'na verdiği talimatı açıkladı.

Osmaniye'deki beton santralinin çevresel etkileri mecliste!

Osmaniye ili Merkez Karaçay Mahallesi'nde bulunan beton santralinin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ordu İlinde Tesis Edilecek Balamir Hidroelektrik Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kastamonu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Kastamonu'da tesis edilecek Kuzkaya Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak... 

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ilinde tesis edilecek ova regülatörü ve hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İş GYO santralinin telefon numarası değişti!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı santralinin telefon numarası 0850 724 23 50 olarak değiştirildi. 

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Aksa Enerji'nin 5 rüzgar santralinin satışı için onay!

Aksa Enerji Üretim AŞ, satmayı planladığı 6 enerji santralinin 5'ine onay çıktı. Aksa, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) konuyla ilgili açıklama yaptı.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Artvinde hidroelektrik santralinin yapımı durdu Haberi

Artvinde hidroelektrik santralinin yapımı durdu

Kamilet Vadisi'nde geçen yıl yapımına başlanan hidroelektrik santral (HES) projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının beş kilometre boyunca tünel ve borularla Cumhuriyet mahallesinde yapılacak HES'e taşınması ve üretilecek elektriğin de aynı bölgede kurulacak santralle dağıtılması planlanmıştı. Geçen yıl HES yapımı için 'ÇED olumlu' raporu alan şirket, imar mevzuatı uygun olmadığı için belediyeye başvurdu. Arhavi Belediyesi de, 4 Eylül 2013 günü imar değişikliği kararı aldı. 


Vatandaşlar dava açtı Belediye meclisinde oy çokluğuyla, daha önce tarım alanı olan Cumhuriyet mahallesinin bir bölümü, 'konul dışı kentsel çalışma alanı' ilan edilerek HES projesine onay verildi. Bölgede protesto ve eylemlerle HES inşaatına karşı çıkan vatandaşlar, Rize İdare Mahkemesi'ne başvurarak HES projesi için verilen 'ÇED olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Mahkeme, bilirkişi...