24 / 04 / 2024

asfalt sektörü ne durumda

asfalt sektörü ne durumda

Türkiye beton ve asfalt sektörü, 2014 yılında da yoğun bir çalışma temposu geçiriyor. Gündemdeki üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin, sektörün büyümesine ivme katması bekleniyor.

Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisi azaldı mı?

Türkiye'de özellikle gayrimenkul konusunda yatırım yapmak isteyen Körfez sermayesi istikrar bekliyor. LMG Global DWC'nin CEO'su Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisinin seçim sonrası dönemde azaldığını söyledi.

İran ambargosunun kalkması Türk mobilya sektörüne yarayacak!

İran ambargosunun kaldırılması mobilya sektöründe de heyecan oluşturdu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, söz konusu ambargonun kalkmasının İran gibi ticaret hacmi yüksek bir pazarın Türkiye mobilya sektörüne fayda sağlayacağına dikkat çekiyor.

Dumankaya'dan gayrimenkul sektörüne yeni ödeme modeli!

Gayrimenkul sektörüne yeni bir ödeme modeli daha kazandırıldı. 'Fifti-fifti' modeline göre müşteri bedelin yarısını ödeyecek, kalan yarısını ise Dumankaya karşılayacak. Daire, 10 yıl boyunca sahibine getiri sağlayacak.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörüne 400 milyar dolar katkı sağladı!

Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumundaki inşaat sektörü "kentsel dönüşüm" planlamalanyla daha da hareketlendi. Kentsel dönüşüm ile Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumunda bulunan inşaat sektörüne 400 milyar dolarlık alan açıldı.

Güneydoğu'da emlak sektörüne darbe!

Terör örgütü son dönemde artan saldırıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak sektörüne darbe vurdu, bölgede terör olaylarının etkisiyle emlak fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandı.

Cihan İnşaat tarım sektörüne giriyor!

Gayrimenkulden sonra tarım sektörüne de el atan Cihan İnşaat, topraksız tarım yöntemiyle domates üretecek. 21 milyon euroluk yatırım yapan firmanın ilk yıl hedefi ise bin 800 ton domates üretmek.

Gayrimenkul sektörüne en çok Suriyeliler ilgi gösteriyor!

Son 2,5 yılda 2 bin 500'ün üzerinde şirket kuran Suriyeliler, en çok gayrimenkul sektörüne ilgi gösterdi.

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.

Yörsan inşaat sektörüne girdi!

Süt ve süt ürünleri markası Yörsan, inşaat sektörüne girdi.Şirketin kurucusu Şerafettin Yörük, büyük çaplı konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki büyüme hafriyat sektörüne yaradı!

İnşaat sektöründeki büyümenin hafriyat sektörüne de yaraması, dört yıl önce faaliyet gösteren 600 civarında şirket sayısını bugün yeni yatırımcıların da bu alana girmesiye bine ulaştırdı.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

asfalt sektörü ne durumda Haberi

asfalt sektörü ne durumda

Karayollarının 2023 hedefi kapsamında yürütüğü projelerin yanı sıra yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen otoyol ve köprü projeleri ile Türkiye beton ve asfalt sektörü, 2014 yılında da yoğun bir çalışma temposu geçiriyor. Gündemdeki üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin, sektörün büyümesine ivme katması bekleniyor. Türkiye'nin 2014 yılı yatırım programında, 836 kilometre bölünmüş yol, 850 kilometre tek platformlu yol yapımı ile 2 bin 759 kilometre yolda bitümlü sıcak karışım kaplama bulunuyor. 


Türkiye'nin 2023 yılı karayolu ulaşım hedefleri kapsamında halen yaklaşık 20 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 29 bin kilometreye, 2 bin 127 kilometre olan otoyol ağının ise 7 bin 500 kilometreye ulaşması öngörülüyor. Bu plan gerçekleştirildiğinde Türkiye, otoyollar dahil 36 bin 500 kilometre bölünmüş yola sahip olacak. Ayrıca...