19 / 03 / 2024

asfalt sektöründen son haberler

asfalt sektöründen son haberler

Türkiye beton ve asfalt sektörü, 2014 yılında da yoğun bir çalışma temposu geçiriyor. Gündemdeki üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin, sektörün büyümesine ivme katması bekleniyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliğiyle hazırladığı ‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rapora bakıldığında, e-ticaret sektörünün 800 milyar TL’ye ulaştığı görüldü.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım sektöründen 14 milyar 58 milyon dolarlık ihracat!

Tarım sektörü, 14 milyar 58 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını gerçekleştirdi.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Konut sitesi aidatlarına indirim mi geliyor? Site yönetim sektöründen son dakika açıklaması!

Konut Siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik çalışma başlatılmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlara indirim bekliyor.

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Tarım sektörü, 2 milyar 875 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına ulaştı. 2022'de ihracat rekorlarına imza atan tarım sektörü, bu yıla da yükseliş eğilimine devam etti.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

asfalt sektöründen son haberler Haberi

asfalt sektöründen son haberler

Karayollarının 2023 hedefi kapsamında yürütüğü projelerin yanı sıra yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen otoyol ve köprü projeleri ile Türkiye beton ve asfalt sektörü, 2014 yılında da yoğun bir çalışma temposu geçiriyor. Gündemdeki üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin, sektörün büyümesine ivme katması bekleniyor. Türkiye'nin 2014 yılı yatırım programında, 836 kilometre bölünmüş yol, 850 kilometre tek platformlu yol yapımı ile 2 bin 759 kilometre yolda bitümlü sıcak karışım kaplama bulunuyor. 


Türkiye'nin 2023 yılı karayolu ulaşım hedefleri kapsamında halen yaklaşık 20 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 29 bin kilometreye, 2 bin 127 kilometre olan otoyol ağının ise 7 bin 500 kilometreye ulaşması öngörülüyor. Bu plan gerçekleştirildiğinde Türkiye, otoyollar dahil 36 bin 500 kilometre bölünmüş yola sahip olacak. Ayrıca...