16 / 04 / 2024

Asya Belediye Başkanları Forumu

Asya Belediye Başkanları Forumu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Asyalı belediyelerin Çin ’deki buluşmasına katıldı.‘Yenilikçi Ekonomiler: Asya Şehirleri ve Yerel Yönetimlerin Rolü’ ana temalı foruma bir çok şehrin yöneticisi katıldı.

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

En riskli ilçelerin belediye başkanları konuştu!

İstanbul'da gerçekleşeceği düşünülen depremle ilgili en riskli olan ilçelerin belediye başkanları yaptıkları hazırlıklara ilişkin açıklamalar yaptı.

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

AK Parti'den belediye başkanlarına kira alacaklarının tahsilinde esneklik önerisi!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde alınması gerekli olan tedbirlerle ilgili genelge gönderdi. 

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

FETÖ'ye 1 metrekare arsa vermeyen ender belediye başkanlarından biri benim!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Bir belediye başkanı para yönetimini bilmiyorsa lütfen işbaşına gelmesin" diye açıklama yaptı. 

AK Partili belediye başkanlarının önceliği kentsel dönüşüm!

AK Partili belediye başkanları, seçimden sonra kentsel dönüşüme öncelik verecek. Projeler ilk etapta deprem riski altındaki bölgelerde yoğunlaşacak. Alan bazlı dönüşümde yatay mimari tercih edilecek.

2. Bölge Belediye Başkanları projelerini anlattı!

2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı bu ay Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Anadolu Yakası Belediye Başkanları Beykoz’da buluştu!

İstanbul Anadolu Yakası Belediye Başkanları, Aralık ayı toplantısı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gaziantep projeleri AK Parti Yerel Yönetim Başkanları'nın markajında!

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanları 4. Bölge İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında Gaziantep’e gelen belediye başkanları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini gezdi.

Kocaeli projeleri İl Başkanları Toplantısı'nda masaya yatırıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geleneksel hale gelen İl Başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda Kocaeli projeleri masaya yatırıldı.

Asya Belediye Başkanları Forumu Haberi

Asya Belediye Başkanları Forumu


 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve Başkan Başdanışmanı Caner Şahinkara, Antalya’nın Çin’deki kardeş şehri Haikou'da düzenlenen ‘4. Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) Genel Kurulu’ ile ‘Birleşmiş Milletler Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı  Dünya Konseyi’ ve ‘Haikou Kardeş Şehirler Belediye Başkanları Zirvesi’ toplantılarında Antalya’yı temsil ediyor.


  Forum hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, AMF'nin temel amacının kentte yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmek, bu kalitenin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışan belediye başkanlarının deneyimlerini paylaşmak olduğunu söyledi. 


ASYA KENTLERİ İLE DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ

Evrim, formun hedefinin Asyalı şehirlerin kendi kaynaklarını kullanarak aralarında işbirlikleri kurmak, şehirlerarası işbirliği aracılığı ile bilgi ve teknoloji paylaşımına olanak sağlamak, barış üretmek, Asyalı şehirlerin sesi olmak, Asyalı şehirleri uluslararası platformda desteklemek olduğunu anlattı. Antalya ve...