27 / 04 / 2024

avrasya tünelinde son durum

avrasya tünelinde son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haydarpaşa'da bulunan Karayolu Geçiş Projesi Merkez Ofisini ziyaret etti. Bakan Yıldırım, ziyaret kapsamında Avrasya Tüp Projesi'nde gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi edindi.

Avrasya Tüneli Projesi'nde son durum!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Asya ve Avrupa'yı, deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde, deniz altındaki tünelde kazı işlemenin bitmesine tanıklık etti.

Avrasya Tüneli’nin yüzde 90’ı tamamlandı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli’nde 3 bin 340 metrelik kazı çalışmalarının bitmesine 440 metre kaldığı ve tünelin yüzde 90’nının tamamlandığı belirtildi.

Avrasya Tüneli en derin noktaya ulaştı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nin kazı çalışmalarında en derin nokta olan 106 metreye ulaşıldı.

Ahmet Davutoğlu, Avrasya Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Bu derinlikte, bu basınçta, bu yoğunlukta bir geçiş, olağanüstü bir mühendislik başarısı. Bu çalışmanın tümü 4 yılı biraz geçen sürede tamamlanacak ümidindeyiz.

Avrasya Tüneli trafiği rahatlatacak!

İstanbul Boğazı'nın 106 metre derinliğinde yer alacak ve 1.3 milyarlık bütçeye sahip Avrasya Tüneli inşaatı 3. köprüyle yarışıyor. Avrasya Tüneli, yoğun trafiğin etkili olduğu İstanbul'da yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak.

Avrasya Tüneli'nin 850 metresi delindi!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nde tünel açma makinesi "Tırtıl" ile İstanbul Boğazı tabanının yaklaşık 25 metre altından toprağı kazması ve iç çeperlerin oluşturulmasıyla 850 metreye ulaşıldı.

Türkiye'nin en uzun tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre!

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

Avrasya Tüneli"nin açılış için hazırlıklar tamamlıyor!

Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek. Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek tünel, İstanbul'un iki yakası arasındaki 100 dakikalık mesafeyi 15 dakikaya indirecek.

İşte Avrasya Tüneli'nin son hali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin içi böyle görüntülendi. Peki Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli projesinde son 5 gün!

İstanbul trafiğinin yeni kurtarıcısı 'Avrasya Tüneli' projesi, beş gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından hizmete sokulacak. 21 Aralık itibarıyla trafiğin akmaya başlayacağı tarihi projede, ilk 11 gün boyunca geçişler 'özel ücret'le yapılacak.

Avrasya Tüneli'nin açılışına günler kaldı!

İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözüm üretecek potansiyele sahip Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek .Günlük ortalama 100 binin üzerinde aracın kullanacağı tünel, deprem ve tsunamiden etkilenmeyecek.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 20 artıracak!

20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin geçtiği Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran, Harem, Acıbadem ve Fikirtepe'de konut fıyatlarının yüzde 20 arttığını da belirten Aşa "İstanbul'daki yükselişten ayrı olarak bölgede konut fıyatları arttı." dedi

Avrasya Tüneli'nin adı belli oluyor!

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta açılacak. Avrasya Tüneli projesinin ismi için başlatılan anket sona erdi.

Avrasya Tüneli'nde tarihi gün yaklaşıyor!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Avrasya Tüp Tüneli'nin anketi amacının dışına çıktı!

Bakan Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nin ismi ile ilgili açılan anketin amacının dışına çıktığını söyledi. Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Avrasya Tüneli projesinde son 10 gün!

İstanbul’da Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçitle birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılacak. Dünyanın en iyi mühendislik eserleri arasında gösterilen projenin adı ise bugün sona erecek halk anketiyle belirlenecek.

avrasya tünelinde son durum Haberi

avrasya tünelinde son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrasya Tüp Tünel Projesinde gelinen son noktaya ilişkin yetkililerden bilgi aldı.


Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Haydarpaşa'da bulunan Karayolu Geçiş Projesi Merkez Ofisini ziyaret etti. Bakan Yıldırım, ziyaret kapsamında Avrasya Tüp Projesi'nde gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi edindi.


Öte yandan Bakan Yıldırım'ın Avrasya Tüp Tünel Projesi’ne ilişkin Anadolu Yakası şantiyesinden girerek yapacağı inceleme ve sonrasında gerçekleştireceği basın toplantısı, Beyoğlu İstiklal Caddesindeki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.




AA


Haber Akşam gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrasya Tüp Tünel Projesi'nin son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Haydarpaşa'da bulunan Karayolu Geçiş Projesi Merkez Ofisini ziyaret...