19 / 04 / 2024

Ayasofya Camisi trabzon

Ayasofya Camisi trabzon

Trabzon' da müze olarak kullanılırken 52 yıl aradan sonra geçen sene yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor...

Metaverse'te Türkiye'deki en pahalı gayrimenkul Ayasofya Camisi oldu!

Metaverse evrenindeki gayrimenkullere olan talep güç geçtikçe artıyor ve satışlar da katlanıyor. Geçtiğimiz sene isim değiştirerek Meta adını alan Facebook tarafından fitili ateşlenen “metaverse” çılgınlığı büyümeyi sürdürürken yeni gelişmeler de yaşanıyor...

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Ayasofya Camisi'nin restorasyonu haziran ayı sonunda tamamlanacak!

Trabzon'daki Ayasofya Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarının Haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Ayasofya Camisi trabzon Haberi

Ayasofya Camisi trabzon

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl aradan sonra geçen sene yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra cami olarak tekrar ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.


Fatih Mahallesi'nde yer alan, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethinden sonra camiye çevrilen ve bir süre sonra müze olarak kullanılan Ayasofya Camisi,  52 yıl aranın ardından yeniden cami olarak hizmete açıldı.


Bu süreçte "tarihi yapının müze olarak kalması gerektiği, aksi takdirde ziyaretçi sayısının azalacağı" yönünde eleştirilere konu olan Ayasofya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış yaşandı.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  doğal güzelliğiyle öne çıkan Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısının önceki yıllara...