18 / 04 / 2024

Aysel Aydemir kim

Aysel Aydemir kim

ABD’nin en büyük bankalarından Bank of Amerika, 276 milyon Dolar zarar açıkladı. 23.3 milyar Dolar olarak beklenen 2014’ün ilk çeyrek geliri beklentilerin altında kalarak 22.57 milyar Dolar gerçekleşti.

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Atilla Dural İnşaat'ın acı günü: Aysel Şıpka Dural vefat etti!

Atilla Dural Mümessillik İnşaat Turizm ve Ticari Limited Şirketi ortağı Aysel Şıpka Dural vefat etti. Dural'ın cenaze töreni 20 Mart Cuma günü (bugün) gerçekleşecek..

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Aysel Aydemir kim Haberi

Aysel Aydemir kim

GCM Menkul Kıymetler Finans Editörü Aysel Aydemir  Bank of America’ya ilişkin analiz yazısı yayınladı. İşte o yazı;



ABD’nin en büyük ikinci bankası konumundaki Bank of America (BofA), bugün TSİ 14:00’te ilk çeyrek bilanço raporunu açıkladı.  2013 yılının ilk çeyreğine göre % 5 oranında düşüşle 23.3 milyar Dolar olarak beklenen çeyrek dönem geliri beklentinin altında kalarak 22.57 milyar Dolar gerçekleşti. Bankanın net zararı ise 276 milyon Dolar oldu. Hisse başına 0.05 Dolarlık kar beklentisi ise 0.05 Dolar zarar olarak gerçekleşti.  

Mevduatta rekor kırdı

Bankanın orta ve uzun vadede momentumunu oluşturacak rakamlar ise pozitif bir görünüme sahip. Toplam dönem sonu mevduat bakiyesi, önceki yılın aynı çeyreğine göre 38 milyar Dolar artışla aynı zamanda rekor olan 1.13 trilyon Dolar’a yükseldi.  Ayrıca üç aylık dönemde...