29 / 03 / 2024

balıkesir Çevre Düzeni Planı çalışmaları

balıkesir Çevre Düzeni Planı çalışmaları

Son yıllarda ülkemizin genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda bu iki ilimizde de gözle görülür bir ekonomik hareketlilik yaşanıyor. Yaşanan ekonomik gelişmeler kent bütününde sektörel açıdan büyük baskılar oluşturuyor...

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Cihat Albayrak tarafından kuruldu.

TOKİ Balıkesir Altıeylül projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir Altıeylül projesi için düğmeye bastı.

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Balıkesir'de 15 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında il genelinde 15 bin konutun dönüşeceğini dile getirdi. 

Balıkesir Milli Emlak'tan 24.2 milyon TL'ye satılık 20 arsa!

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi'nde bulunan 20 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 24 milyon 200 bin TL'ye olarak belirlendi.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Balıkesir'de 18.8 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Ayvalık'ta yer alan 3 adet gayrimenkulü 18 milyon 837 bin 100 TL bedelle satışa çıkardı.

balıkesir Çevre Düzeni Planı çalışmaları Haberi

balıkesir Çevre Düzeni Planı çalışmaları

Ülkemiz coğrafyası ve tarihi bakımından çok önemli bir yere sahip olan Balıkesir ve Çanakkale illeri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.


Son yıllarda ülkemizin genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda bu iki ilimizde de gözle görülür bir ekonomik hareketlilik yaşanıyor.  Yaşanan ekonomik gelişmeler kent bütününde sektörel açıdan büyük baskılar oluşturuyor. 


Bu kapsamda özellikle kıyı kesimlerindeki mevcut eğilimler doğrultusunda Turizm odaklı bir gelişim gösteren Çanakkale ilimiz ile genel itibari ile Hizmetler ve Sanayi odaklı bir gelişim gösteren Balıkesir ili barındırdığı zenginliklerin korunması amacı ile büyük ölçekli planlama çalışılması kaçınılmaz bir hal aldı. Bakanlık işte bu noktada devreye girerek 2011 yılında Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları başlattı.


Önümüzdeki yılları hedefleyen Çevre Düzeni Planı çalışmalarında plan kararlarının oluşturulmasına yönelik kamu...