28 / 03 / 2024

Bathonea kazıları devam ediyor mu

Bathonea kazıları devam ediyor mu

Kazı başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da başlanan kazılarda ilk yıllarda genel bir temizlik, araştırma, haritalandırma ve jeofizik çalışmaları yapıldığını, 2011-2012'den itibaren kazmaya başlandığını söyledi.

Green Concept satışları devam ediyor! Teslimler başladı!

Fu Yapı tarafından Aydın Kuşadası'nda inşa edilen Green Concept projesinde satışlar devam ediyor. İnşaat çalışmalarının yüzde 90'nı tamamlandı. Kademeli teslimler başladı.

Komşupark Mudanya konutlarında yaşam başladı! Deniz manzaralı projede satışlar devam ediyor!

Komşupark Mudanya konutlarına yaşam başladı. FSM Yapı tarafından inşa edilen Komşupark Mudanya konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte projeye ilişkin merak edilenler...

''Gümüşte değer artışları devam edecek'' diyen İslam Memiş'ten şok eden açıklama geldi! Son 20 yılda...

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yatırımcıları gümüş konusunda uyararak ''Gümüşte değer artışları devam edecek'' ifadelerine yer verdi.

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Hasan Sözbilir: İzmir'de deprem fırtınası şeklinde sarsıntılar devam edecek!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu gece İzmir'de yaşanan depreme ilişkin konuştu. Sözbilir, "Deprem fırtınası şeklinde sarsıntıların devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu durumda biraz daha depremler şiddetini hissettirecek şekilde devam edecek" dedi.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Kadıköy'de otel inşaatı durdu, kazıya devam!

Kadıköy’deki İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi üzerinde 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerindeki otel inşaatı durdu. Bölgede kazıya devam ediliyor.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde satışlar devam ediyor!

Geniş, ferah ve modern 46 bağımsız bölümün yer aldığı Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde satışlar ve kiralama başvuruları devam ediyor..

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Nevsa Konakları'nda satışlar sınırlı sayıdaki konutlar için devam ediyor!

Nevsa inşaat tarafından Beylikdüzü'nde hayata geçirilen ve bölgenin yeni yaşam merkezi olan Nevsa Konakları'nda sınırlı sayıda konutlar için satışlar devam ediyor..

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Bathonea kazıları devam ediyor mu Haberi

Bathonea kazıları devam ediyor mu


Küçükçekmece Gölü havzasında 5 yıldır devam eden "Bathonea" kazıları, milattan önce 2 bine ait izleri ortaya çıkararak İstanbul'un tarihi kronolojisindeki boşlukları dolduruyor.


Kazı başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da başlanan kazılarda ilk yıllarda genel bir temizlik, araştırma, haritalandırma ve jeofizik çalışmaları yapıldığını, 2011-2012'den itibaren kazmaya başlandığını söyledi.


Gölün Avcılar kıyılarında yapılan ilk kazılarda ortaya çıkan antik limanlar ve deniz feneriyle bölgenin büyük bir liman olduğunun anlaşıldığını dile getiren Aydıngün, kıyılarda ise duvarlar, denize inen büyük yollar, caddeler ve rıhtımların ortaya çıktığını anlattı.


Zamanla büyük yapılar, meydanlar, kilise ve saray kompleksinin belirginleştiğini, damgalı ve üzerinde Konstantin ve Konstans gibi isimler yazılı tuğlalardan inşa edilen büyük bir sarnıca ulaştıklarını vurgulayan Aydıngün, bunun İstanbul'a adını veren imparator Konstantin döneminden kaldığını düşündüklerini...