24 / 04 / 2024

belediye arsa tahsisi

belediye arsa tahsisi

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Belediye o ilde arsa satacak! İlana ilişkin tüm detaylar belli oldu!

Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediye Başkanlığı, yayımladığı ilanla arsa satışı yapacağını duyurdu. Satışı yapılacak arsaya yönelik tüm ayrıntılar paylaşılırken, ihale tarihinin 30 Ekim 2023 olduğu öğrenildi.

Belediye 28 arsa satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Tavas Belediye Başkanlığı, Denizli Tavas'ta yer alan 28 arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 31 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye bu ilçede 15 bin metrekarelik arsa satacak!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Sur'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 15 bin 25 metrekare alana sahip olarak belirtildi.

Belediye o ilçede arsa satacak! İhalesi 11 Ekim'de!

Onikişubat Belediye Başkanlığı 907 metrekare alana sahip arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 11 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi 6 kat konut imarlı arsayı 153 milyon TL'ye satıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da konumlanan mesken sahası imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardığını duyurdu. Belediye arsa için 153 milyon TL istiyor.

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Belediye 5 arsa satacak! Otel, akaryakıt, ticaret ve depolama alanı imarlı arsaları kaçırmayın! 

Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra Aktekke'de yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar otel, akaryakıt, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Belediye 13 taksitle KDV'den muaf iki arsa satacak!

Konya İli Karatay Belediye Başkanlığı, 13 ay taksitle iki arsa satacak. Satışa çıkarılan arsadan KDV'den de muaf...

Belediye konut imarlı 15 arsa satacak! Yatırımcılar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı konut imarlı 12 adet arsa satacak. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 29 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediye zeytinlik, arsa ve arazi satacak! 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla! Kaçırmayın!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de yer alan zeytinlik, arsa ve arazileri satışa çıkardı. 30 adet taşınmazın satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediye sanayi, konut ve ticaret imarlı 3 arsa satacak!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya'da yer alan 3 üç adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

belediye arsa tahsisi Haberi

belediye arsa tahsisi

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik gereğince belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları madde 7'de açıklanıyor.


Arsa ve konut tahsis şartları

Madde 7 — Konut yapılmak amacıyla arsa tahsis edilecekler ile sosyal konut tahsis edileceklerde aşağıdaki şartlar aranır:


a) Dar gelirli olmak,

b) Kendisinin, eşinin veya onsekiz yaşından küçük çocuklarının o belediye sınırı içinde konutu veya konut yapmaya müsait arsası bulunmamak,

c) En az bir yıldan beri o belediye sınırları içinde  ikâmet ediyor olmak,

d) Afete maruz kalmış olmak,

e) Sanayi bölgelerinden nakledileceklerden olmak,

f) 20/7/1966 tarihli ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu uygulamaları kapsamında hak sahibi olup, gecekondu ıslahı ve tasfiyesi sebebiyle açıkta kalacak olmak,

Tahsisten yararlanacakların bu maddede aranan şartlardan (a), (b) ve (c)  bentlerindeki...