28 / 03 / 2024

belediye otobüsleri

belediye otobüsleri

1936 yılında İstanbul Belediyesi otobüs işletme kararı almış. Şehir içinde çalışan otobüslerin eski olması ve sağlıklı olmaması belediyeyi harekete geçirmiş. Bankadan kredi yoluyla veya bir kurumdan borç alarak otobüsleri getirtecekmiş.

Halk Otobüsleri'nde ücretli taşıma uygulaması başladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Kooperatifine (TÖHOB) bağlı otobüsler, Ankara'da emniyet ve basın mensupları ile şehit ve gazi aileleri, dışındaki serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasına başladı.

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Özel halk otobüslerinden ücretsiz kartlara engel

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişileri ayın sadece ilk dört günü araçlara kabul edeceklerini bildirdi.

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

Belediye, Akaryakıt Zammının Etkisiyle Ücretsiz Binişleri Sonlandırdı!

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıta yapılan ÖTV zammının ardından toplu taşıma sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla önemli bir karar aldı.

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Dolar ve euro kurundaki artışın etkisiyle uçak bileti fiyatları tavan yapınca, Avrupa seyahatine çıkmak isteyenler alternatif çözüm olarak Esenler Otogarı'ndan kalkan otobüsleri tercih ediyor. Paris'e varmak ise 29 saat süren bir yolculukla gerçekleşiyor.

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, 2022 yılının en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile gerçekleştirdi. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesinden 90 adetlik sipariş aldı. Sözleşme yaklaşık 14 milyon Euro tutarında.

Halk otobüsleri hakkında yetkili isimden flaş talep

Benzin ve motorine gelen zamların ardından vatandaşların vazgeçilmezi olan halk otobüslerine de zam geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarına dikkati çekerek, "Özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri kesinlikle artırıl

Kamil Koç Otobüsleri Anonim Şirketi İstanbul 14 Şubesi açıldı!

Kamil Koç Otobüsleri Anonim Şirketi İstanbul 14 Şubesi bugün Fatih'te 6 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Roma bir kez daha çöküyor!

Dolup taşan çöp bidonlarının etrafını saran fareler, dev martılar ve hatta yaban domuzları, durağa ne zaman uğrayacağı belli olmayan, gelse de artık sıklıkla yolda kalan belediye otobüsleri ve daha onlarca neden Roma'nın bir kez daha çöktüğünü gözler önüne seriyor...

Yeni Havalimanı açılışında HAVAİST otobüsleri hizmet verecek!

Bugün açılışı gerçekleşecek İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek misafirler HAVAİST otobüsleri tarafından havalimanı otoparkından etkinlik alanına taşınacak.

Yeni havalimanı otobüsleri yüzde 50 indirimli!

Yeni İstanbul Havalimanı’na özel araçları ile giden yolcular 2 ay süreyle otoparktan ücretsiz olarak faydalanırken, yeni havalimanı otobüslerini tercih edenler ise yüzde 50 indirimden yararlanacak.

belediye otobüsleri Haberi

belediye otobüsleri

Belediye yakında otobüs işletmeye başlayacak.

İstikraz yapılması veya kredi ile yeni arabalar getirilmesi düşünülüyor.


İstanbul'da muhtelif semtlerde işliyen bir çok otobüs vardır. Bazı karilerimizden aldığımız mektuplarda bunlardan mühim bir kısmının bozuk ve tehlikeli bir halde olduklarından bahsedilerek belediyenin nazarı dikkatinin çekilmesi istenmektedir.


Bu mektuplar üzerine salahiyetli yerlere başvurduk. Aldığımız malumat şudur: Belediye İstanbul'da işliyen otobüsleri senede bir defa muayane etmektedir. Bu muayenede kusuru görülmeyen otobüse bir sene işlemek için ruhsat verilir.


Geçen haziranda bu yolda muayne yapılmış, doksan küsür otobüsten ancak birinin işlemeyecek halde olduğu görülerek bu araba seferden menedilmiştir.

Ancak bugün işliyen otobüslerin ekserisi eskidir. Muayene zamanı acale tamirlerle kusurları örtülüyor. Fakat zaman geçince, bilhassa çok çabuk gidildiği zaman tehlike ihtimali artıyor. Belediye bunu göz önüne alarak otobüs imtiyazını tatbik etmeye kati surette...