28 / 03 / 2024

belediye şikayeti nereye yapılır

belediye şikayeti nereye yapılır

Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. Belediyelerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Peki, görevlerini yerine getirmeyen belediye nereye şikayet edilir?

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Samandağ Belediye binası nereye yapılacak?

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Oda başkanlarıyla biraraya gelerek gündemdeki gelişmeleri konuştu. Toplantıda Samandağ Belediye binasının nereye yapılması gerekildiği tartışıldı.

Sakarya Kocaali TOKİ başvurusu nereye yapılacak?

TOKİ Sakarya Kocaali Belediye Toplu Konut Projesinde bulunan 448 adet konut satışta. Peki, Sakarya Kocaali TOKİ başvurusu nereye yapılacak?

2016 çevre temizlik vergisi ne zaman ve nereye ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. Peki, 2016 çevre temizlik vergisi ne zaman ve nereye ödenecek?

Aydın Çine Belediye Meclisi'nde imar değişikliği kabul edildi!

Çine Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında 6 madde görüşüldü. Gündemin en önemli konusu olan samancıların nereye taşınacağı konusu netlik kazanmazken, bir ay daha uygun yer bulmak için çalışmaların sürmesine karar verildi.

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

Çukurova Belediyesi Temizlik şantiyesinin yerinin değiştirilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikinci kez gündeme geldikten sonra kabul edildi. Peki Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

1979 yılında Belediye otobüslerinde tek fiyat uygulamasına başlanmış!

1979 yılında İstanbul'da şehiriçi belediye otobüslerinde tek fiyat uygulamasına başlanmış. Vatandaşlar nereye giderlerse gitsinler 5 lira ödeyeceklermiş. Sadece, Boğaziçi Köprüsü'nden geçme durumunda biletler 10 lira olacakmış.

Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

İnşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, çalışma saatlerine uymayan inşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Belediye nereye şikayet edilir?

Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. Belediyelerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Peki, görevlerini yerine getirmeyen belediye nereye şikayet edilir?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

İhtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş olup; köy yerleşim alanlarında DASK yerine ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. Peki, ihtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?

belediye şikayeti nereye yapılır Haberi

belediye şikayeti nereye yapılır

Belediye nereye şikayet edilir?

Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunludur. İçme ve kullanma suyu havzaları ile sit ve diğer koruma alanlarında ve meskûn sahası kurulu bir belediyenin sınırlarına 5.000 metreden daha yakın olan yerleşim yerlerinde belediye kurulamaz.


Köylerin veya muhtelif köy kısımlarının birleşerek belediye kurabilmeleri için meskûn sahalarının, merkez kabul edilecek yerleşim yerinin meskûn sahasına azami 5.000 metre mesafede bulunması ve nüfusları toplamının 5.000 ve üzerinde olması gerekir.


Bir veya birden fazla köyün köy ihtiyar meclisinin kararı veya seçmenlerinin en az yarısından bir fazlasının mahallin en büyük mülkî idare amirine yazılı başvurusu ya da valinin kendiliğinden buna gerek görmesi durumunda, valinin bildirimi üzerine, mahallî seçim kurulları, onbeş gün içinde köyde veya köy...