26 / 04 / 2024

belediyenin şikayet edilmesi

belediyenin şikayet edilmesi

Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. Belediyelerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Peki, görevlerini yerine getirmeyen belediye nereye şikayet edilir?

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Jet Fadıl'a şok: Şikayetçi oldu, 'çok kırgınım' dedi!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde dolandırıcılık yaptığı suçuyla yargılanan Fadıl Akgündüz’ün 14’üncü davası gerçekleşti. Duruşmada Fadıl Akgündüz’ün dayısı Sait Obut da şikayetçi sıfatıyla ifade verdi.

16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Herkes evi olsun ister. Biriktirdiği para ya da çektiği kredi ile ev almak için yola çıkar. Ancak ev alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. İşte 16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Nakit paranızla veya banka kredisiyle hayalinizdeki evi almak istiyorsunuz... Peki tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte cevabı...

Mete Okay İnan, Ebru Destan’dan şikayetçi oldu!

Ebru Destan’ın “Şiddet görüyorum” diyerek boşanma davası açtığı eşi Okay İnan, eski manken Ebru Destan’dan şikayetçi oldu. Mahkeme, Ebru Destan’ın açtığı dava için takipsizlik verdi

Torbalı'da inşaat malzemelerine yapılan zamlara şikayet!

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren müteahhitler demir, çimento, beton gibi inşaat malzemelerine gelen zamları fahiş buldular ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) yetkililerine şikayet ettiler.

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Ev alırken ve almadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar gözden kaçırıldığında daha büyük sorunlara yol açabilir. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

İnşaatçılar maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçi!

Demir ve çimentoya kur nedeni ile bu yıl sonunda kadar yüzde 10 daha zam yapılması bekleniyor. İnşaatçılar ise maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçiler.

Ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Ev kiralamadan önce genel olarak bazı bilgilere sahip olmanız tutacağınız ev ile ilgili ileride yaşayabileceğiniz mağduriyetleri de engeller. İşte ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler...

Kadir Topbaş: 5 imar dosyasının veto edilmesi doğrudur!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "5 imar dosyasının veto edilmesi doğrudur. 5 dosyanın tekrar gözden geçirilmesi için meclise iadesini yaptım" dedi.

Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Geliştirme Ve Eğitim Gelişim DirektörüBirgül Dalgakıran, gayrimenkul danışmanlarının önemine değindi. Dalgakıran, gayrimenkuldanışmanı seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Konut satış kampanyalarında dikkat edilmesi gerekenler!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, konut satış kampanyalarında dikkat edilmesi gerekenleri yazdı...

belediyenin şikayet edilmesi Haberi

belediyenin şikayet edilmesi

Belediye nereye şikayet edilir?

Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunludur. İçme ve kullanma suyu havzaları ile sit ve diğer koruma alanlarında ve meskûn sahası kurulu bir belediyenin sınırlarına 5.000 metreden daha yakın olan yerleşim yerlerinde belediye kurulamaz.


Köylerin veya muhtelif köy kısımlarının birleşerek belediye kurabilmeleri için meskûn sahalarının, merkez kabul edilecek yerleşim yerinin meskûn sahasına azami 5.000 metre mesafede bulunması ve nüfusları toplamının 5.000 ve üzerinde olması gerekir.


Bir veya birden fazla köyün köy ihtiyar meclisinin kararı veya seçmenlerinin en az yarısından bir fazlasının mahallin en büyük mülkî idare amirine yazılı başvurusu ya da valinin kendiliğinden buna gerek görmesi durumunda, valinin bildirimi üzerine, mahallî seçim kurulları, onbeş gün içinde köyde veya köy...