26 / 04 / 2024

beton kalitesi nedir

beton kalitesi nedir

Bursa Beton'un Genel Müdürü Fatih Vardar, tüketicileri kaliteli hazır beton konusunda bilinçli olmaya çağırdı. Vardar, kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanmasıyla olası bir depremde zararların en aza indirileceğini savunuyor

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Meka Beton, halka açılıyor. Bu ünlü firmanın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı onay sonrası, borsa yatırımcıları ve hisse senedi meraklıları, "Meka Beton'un katılım endeksine uygunluluğu nedir?" diye merak içindeler.  İşte Meka Beton hakkında güncel halka arz bilgileri...

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, İngiltere'de 100'den fazla okul, gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar özel bir beton türüyle inşa edilmiş binalarını kullanamayacakları konusunda bilgilendirildi.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

beton kalitesi nedir Haberi

beton kalitesi nedir

Bursa Beton'un Genel Müdürü Fatih Vardar, tüketicileri kaliteli hazır beton konusunda bilinçli olmaya çağırdı. Vardar, kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanmasıyla olası bir depremde zararların en aza indirileceğini savunuyor Bursa Beton'un Genel Müdürü Fatih Vardar, insaatlarda dekorasyon malzemelerinin seçiminde gösterilen hassasiyetin daha fazlasının hazır beton kalitesinde gösterilmesi gerektigini dile getirdi. Vardar, depremle pek çok kez yüz yüze gelmis olan ülkemizin yasadıgı acı tecrübelerden sonra konunun önemine dikkat çekti. Günümüzde üretilen betonların, yeni teknolojilerin kullanılmasıyla beraber daha büyük gelismeler göstermeye basladıgını belirten Fatih Vardar, "Tüm alt ve üst yapı insaatlarında çok genis bir kullanım yelpazesine sahip olan beton, insaat teknolojisinde vazgeçilmezligi ile hayati önem yüklenen tasıyıcı malzeme olarak hizmet vermektedir. Yaklasık 100 yıllık bir maziye sahip olan ve su anda isin...