28 / 03 / 2024

binalara 4 kat sınırı

binalara 4 kat sınırı

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Başkanı seçilen ve İstanbul ’un tek kadın belediye başkanı olan Dr. Handan Toprak Benli, çalışmalarıyla ilgili Zaman’a özel değerlendirmelerde bulundu...

Binalara 4 kat sınırı vatandaşı kentsel dönüşümden soğutuyor!

Dr. Handan Toprak Benli, ilçenin 1999 depreminden sonra büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, artık eski imajın unutulmasını istiyor. Benli, ilçe sakinlerinden de binalarını satıp ilçeden ayrılmayı düşünmemeleri gerektiğini söyledi.

Ticari gayrimenkullerde 4 kata varan kira zammı: Küçük işletmeler kapanıyor!

Ticari gayrimenkullerde kira sınırlaması olmaması, özellikle KOBİ’ler ile esnaf ve zanaatkarı olumsuz etkiliyor. Yüzde 150'ye ulaşan zam talepleri, bazı bölgelerde 4 katına çıkarken Euro ile kira isteyenler de var. 

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, Arnavutköy'de yer alan 4 kat konut imarlı arsayı KDV'den muaf satışa sunuyor. Peki Arnavutköy'de satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? 

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Dofer Yapı’nın halka arzına tam 4,4 kat talep geldi!

Dofer Yapı, 10-11 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini yoğun bir katılımla tamamladı. Açıklanan rakamlara göre, Dofer Yapı’nın halka arzına yatırımcılardan 75.075.992 TL nominal değerli 4,4 kat talep geldi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Zeytinyağının fiyatı 4 kat arttı

Dünyanın en fazla zeytinyağı üretiminin yapıldığı Güney Avrupa ülkelerinde yaşanan aşırı sıcaklar ve kuraklığın ürüne verdiği zarar fiyatları 4'e katladı. İşte detaylar...

Tarladan sofraya pahalılık arttı! Mayıs'ta elma 4,2 kat, maydanoz 4 kat, limon 3,1 kat daha pahalıya satıldı! 

TZOB'un üretici-market fiyat karşılaştırmasına göre, Mayıs 2023'te elmanın 4,2 kat, maydanozun 4 kat, limonun 3,1 kat ve mercimeğin 2,8 kat daha pahalıya markette satıldığı belirlendi. 

Araç sahiplerine kötü haber! 1977’den beri böylesi görülmedi! Fiyatlar 4 katına çıktı!

Kasko fiyatları 4 katına çıktı. Bu yüzden de kasko yaptıranların sayısında ciddi düşüşler meydana geldi. İşte detaylar!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

İnsanları canından bezdiren yüksek elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin şikâyetlerde 4 kat artış meydana geldi. Zam yağmuru akaryakıtta da şikâyet rekorunun kırılmasına neden oldu.

Sıcak hava tarlaları da vurdu! Soğan fiyatı 4 katına çıktı

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan: Soğan ve patates ücretleri son zamanlarda neredeyse 3-4 kat çıktı. Fiyatların bu denli çıkmasının sebebini ise havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi oldunu söyledi.

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem felaketinden etkilenen 11 il için konut yapımları başlayacak. 199 bin 739 kalıcı olan konut ile 73 bin 972 köy evi yapılacağı açıklandı. Zemin artı 3 ya da 4 kat şeklinde olacak. 

binalara 4 kat sınırı Haberi

binalara 4 kat sınırı

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Başkanı seçilen ve  İstanbul  ’un tek kadın belediye başkanı olan Dr. Handan Toprak Benli, çalışmalarıyla ilgili Zaman’a özel değerlendirmelerde bulundu. 1999 Marmara depreminin simge ilçelerinden biri olan Avcılar’da, artık hasarlı bina kalmadığını belirten Benli, ilçe halkının evlerini satmamasını ve buradan ayrılmamasını söyledi. Avcılar’ın onda birine denk gelen kısmın sit alanı olduğunu kaydeden Başkan Benli, doğal sit alanlarıyla birlikte bu oranın daha da büyüdüğünü söyledi. Benli, kentsel dönüşüm konusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına veri hazırladığını belirtirken, dönüşümde vatandaşlara 4 kat verilmesinin isteksizlik oluşturduğunu anlattı. İstanbul’un tek kadın başkanı olan Benli, makamına gelen çiçekleri bir çiçekçiyle anlaşarak oraya gönderdiğini, eldede edilen hasılatı da engellilere tekerlekli...