19 / 03 / 2024

Boğaz teleferiği nerede yapılacak

Boğaz teleferiği nerede yapılacak

Mecidiyeköy-Çamlıca arasına yapılması planlanan İstanbul Boğazı teleferik projesinin 1957'de Rumeli Hisarı - Anadolu Hisarı arasında yapılmasının planlandığı ortaya çıktı. Proje için 200 gecekondu yıkılmış... İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın araştırması..

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul Boğazı kıyılarında hayata geçirilebilecek yeni projeler ve yeni yılda atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Galataport, Boğaz’ın siluetini değiştirecek!

Karaköy Rıhtımı’ndan Fındıklı’ya kadar uzanan Galataport projesi, 1.2 kilometrelik sahil şeridinde 112 bin 147 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında boğazın silueti de değişmiş olacak.

Boğaz'daki 2B arazileri dönüşüm için üç yıldır bekliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2B arazilerinin dönüşümü üç yıldır bekliyor. Beykoz'da vatandaşların kullanımındaki arsalar için belediyeye ücretler ödendi. Müteahhitlerle anlaşmaları yapılan arsaların imar planları da bir yıl önce tamamlandı.

İşte 3.Boğaz Köprüsü'nün arsa fiyatlarını artırdığı bölgeler!

Posta Gazetesi'nin haberine göre, 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaatı devam ederken, geçtiği yollardaki arsaların fiyatları yükselmeye devam ediyor. İşte bölge bölge fiyat artışları...

Deniz Akkaya, Boğaz'daki evi için 3 milyon TL harcadı!

Deniz Akkaya, yeni hayatıyla birlikte evini de değiştirdi. Akkaya, Boğaz manzaralı dairesi için de tam 1 milyon 50 bin dolar yani yaklaşık 3 milyon lira ödedi.

Aksa, 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği sunuyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü’ne Türkiye’nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

Boğaz teleferiği nerede yapılacak Haberi

Boğaz teleferiği nerede yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Şubat 2013'te açıkladığı ve Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca arasında 2015'te hizmete girmesi planlanan İstanbul Boğazı teleferik projesi, 1957 yılında da Rumeli Hisarı ile Anadolu Hisarı arasında yapılması planlanmış.


İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağlayacak teleferik projesi için 200 gecekondunun yıkımı gerçekleştirilmiş...


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre, Rumeli Hisarı - Anadolu Hisarı arasına teleferik yapılması planlanırken Üsküdar ile Çamlıca arasında bir teleferik kurulması konusundaki çalışmalarda da ilerleme sağlanmış...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...