16 / 04 / 2024

Bursa Kent Meydanı projesinde son durum

Bursa Kent Meydanı projesinde son durum

Osmangazi Belediyesi, Bursa'ya vizyon kazandıracak projelerden biri olan kent meydanı için bölgede yer alan iş yeri ve konutları bir bir kamulaştırarak yıkıyor. Osmangazi Belediyesi, son olarak bir dükkanı daha yıktı.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Bursa Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesi satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 14 bin 761,05 metrekare yüzölçümlü Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesini ihale ile satışa sunuyor...

Bursa Kent Meydanı'nda büyük dönüşüm!

Kent meydanının batı kısımda kalan bölümün dönüşüm çalışmaları Osmangazi Belediyesi tarafından sürdürülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de meydanın güney ve doğu yakasındaki 2. Etap proje alanındaki çalışmalara başladı.

Kent Meydanı Bursa'nın çehresini değiştirecek!

Bursa Osmangazi için projelendirilen Kent Meydanı üniversite öğrencilerine tez konusu oldu. Öğrenciler, projeyle ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı.

Bursa Kent Meydanı'nda metruk yapılar yıkılıyor!

A Gazete köşe yazarı olan Kemal Cankaya, Bursa'daki kentsel projeleri, çarpık yapılaşmayı, yatırım ve projeleri anlattı. Cankaya, Kent Meydanı'nda metruk yapıların yıkıldığını belirtti.

Bursa Osmangazi Kent Meydanı yıkımları protesto edildi!

Bursa Osmangazi'de Kent Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı. İşyerleri yıkılacak esnaflar yıkımları protesto etti.

Bursa Kent Meydanı’nda kamulaştırmaların yarısı tamam!

BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar hız kazandı. Hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi.

Bursa Karacabey'de kent meydanı projesi hayata geçiyor!

Bursa Karacabey'e kent meydanı yapılıyor. İlçenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Karacabey Belediyesi, 20 yıl önce yapılan Hükümet Konağı'nın arkasındaki otoparkın yerine, ilçeye nefes aldıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Bursa kent meydanı ve zeytin entegre tesislerinin tadilatı onayladı!

Yeni binadaki meclis toplantısında Orhangazi’de Marmarabirlik arsası üzerine yapılacak olan kent meydanı ve zeytin entegre tesisleri ile ilgili plan tadilatı oy çokluğu ile kabul edildi.

Aksaray Topakkaya'nın kent meydanı tamamlandı!

Aksaray’ın sürekli gelişen ve hızla büyüyen beldesi olan Topakkaya Beldesi’nde belediye tarafından yapımına başlanılan 12 bin metrekarelik Medeni Berk Kent Meydanı tamamlanarak belde halkının hizmetine sunuldu.

İhsaniye Kent Meydanı projesi tamamlanıyor!

Gölcük Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan İhsaniye Kent Meydanı Projesi, artık kendisini gösteriyor. İhsaniye’nin ünlü elması da, görsel anlamda meydanı süslüyor.

Ordu İkizce kent meydanına kavuşuyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın hazırladığı “Kent Meydanları” projesi kapsamında İkizce ilçesine kent meydanı yapılıyor. İlçe halkı, proje kapsamında yapılacak meydan ile birlikte sosyal alanlara kavuşacak.

Bursa Kent Meydanı projesinde son durum Haberi

Bursa Kent Meydanı projesinde son durum

Osmangazi Belediyesi, Bursa'ya vizyon kazandıracak projelerden biri olan kent meydanı için bölgede yer alan iş yeri ve konutları bir bir kamulaştırarak yıkıyor. 



Daha önce bölgede 2 tane 4 katlı, 1 tane 3 katlı, 1 tane de 2 katlı binayı ve 2 tane de iş yerini istimlak edip yıkan Osmangazi Belediyesi, son olarak bir dükkanı daha yıktı. Bölgede kamulaştırarak yıkılan toplam bina sayısı 7 oldu. Yapılan kamulaştırmalar için toplam 7 milyon 200 bin TL'lik kaynak kullanılırken, bölgede toplam 2 bin metrekarelik alan elde edildi. Osmangazi'yi yıkarak güzelleştirmeye devam ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Projeyi hayata geçirebilmek için kamulaştırma yaptığımız binaları yıkıyoruz. Ancak gerek kentsel dönüşüm gerekse de Kent Meydanı projemiz yüksek bütçeli mega projeler. O yüzden dikkatli ve programlı...