29 / 03 / 2024

Çanakkale Arıburnu Restorasyon

Çanakkale Arıburnu Restorasyon

Çanakkale Savaşları'nda yaralanan askerlerin tedavi amacıyla getirildiği Lapseki ilçesi Çardak beldesinde, hastanede şehit olan askerlerin cenazelerinin defnedildiği şehitlikte 13 yıl sonra yeniden restorasyon çalışması başlatıldı.

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Sibel Can Çanakkale'den arsa arıyor!

Yeni yıl gecesinde en çok kazananlardan birisi de Sibel Can oldu. Kazandığı para ile yatırım yapmak isteyen ünlü şarkıcı Sibel Can, Çanakkale'den arsa baktı.

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 2022 yılının yazında tamamlanacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmalarının 2022 yılının yazında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Ümit Karan Çanakkale'den arsa aldı!

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ümit Karan emlak yatırımlarına yöneldi. Başarılı futbolcu Çanakkale'de arsa toplamaya başladı.

Jülide İskenderoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte yeni bir başarı öyküsü yazacaklarına dikkat çekti ve "Çanakkale Köprüsü, renklerin, figürlerin, simgelerin köprüsü" dedi.

Çanakkale Arıburnu Restorasyon Haberi

Çanakkale Arıburnu Restorasyon

General Kazım Dirik tarafından 1940 yılının ağustos ayında bir anıt yaptırılan ve taş duvarla çevrelenen şehitlik, 13 yıl sonra başlatılan restorasyon kapsamında yeniden düzenleniyor.


Restorasyon yetkilileri, son restorasyonda önemli çalışmalar yapılan şehitliğin yıllar içinde yıprandığını söyledi. 


Restorasyonu yürüten firmanın Şantiye Sorumlusu Mustafa Akkoyun ise öncelikle zeminde iyileştirme yaptıklarını bildirdi.


Andezit ve elektrik hattı döşeme çalışmalarının ardından duvarlarda bakım ve boyamaların yapılacağını dile getiren Akkoyun, "Ziyaretçilerin şehitliğe alt bölümden de rahatça girebilmesi için bir giriş kapısı daha yapılacak. Buraya ilk geldiğimizde çok şaşırdık. Anıttaki yazıların harflerinin sökülmesi beni çok üzdü. Bunlar bizim manevi değerlerimiz. Bu nasıl yapılır? Bunları tekrar en iyi şekilde yapacağız" diye konuştu.


Akkoyun, restorasyonun bir ayda tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.


Yeni...