24 / 04 / 2024

çanakkale savaşları çimenlik kalesi önemi

çanakkale savaşları çimenlik kalesi önemi

Kilitbahir Kalesi'nin tam karşısında olan Çanakkale Boğazı'nın en dar yerine İstanbul'un fethinden sonra 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Çimenlik Kalesi, uzun yıllar sonra yapılan restorasyon çalışmasıyla tekrar ayağa kalkacak...

Laleli, Merter ve Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor! Tekstil merkezleri kira ve masraflar karşısında zorda!

Global resesyonun yanı sıra Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşları da İstanbul’da Laleli, Merter ve Osmanbey gibi bölgelerdeki dükkanları etkiledi. Satışların yüzde 60’lara varan oranda düştüğü bölgelerde dükkanlar kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. İşte ayrıntılar...

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Çanakkale'de arazi satışları, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’yle Çanakkale’ye erişimin kolaylaşmasını sağlayarak zirve yaptı.

2023 TOKİ Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik e-Devlet kura sonuçları! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 26 Nisan 2023 yarihinde TOKİ arsa heyecanı Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Bilecek'te devam etti. Kuralar canlı yayında ve noter huzurunda çekildi. Peki, TOKİ arsa kura sonuçları açıklandı mı? İsim listesi belli oldu mu? İşte, tüm merak edilen detayl

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

Bu haberi duyan emekliler ve emekli olacaklar bayram edecek! Emekliye 10 bin TL’yi aşan para verilecek!

Bankalarda emekli maaşları için promosyon savaşlarının kızışması emekliye yaradı. Bankalar hem eski emekliler hem de EYT kapsamında yeni emekli olacakları sevinçten adeta havalara uçuracak paralar teklif ediyor…

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Devlerin enerji savaşlarında yeni bir hamle daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satışını yasakladı.

Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama

Migros Ticaret, Rekabet Kurumu tarafından verilen 'Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle' yargıya başvuracağını duyurdu.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Her an hurda savaşları başlayabilir! 27 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün 1,9 TL zam geldi. Bu zamana kadar gelen zamlar içerisinde en çok bugün zam geldi ve hurda fiyatları resmen fırladı. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 27 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeşil ekonominin öne çıkması ve karbon salınımı hedefleri doğrultusunda hurdanın kıymete bineceği ve hurda ihracatçısı ülkelerden kaynaklı arz sıkıntısı yaşanabileceği belirtilirken, Türkiye'nin bu senaryoya hazırlanması gerektiği belirtiliyor.

Kiracı ev sahibi savaşında son perde! Kiracılar hava parası istiyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Bankaların emekli promosyon savaşı bitmiyor! Çıta 8 bin TL’ye dayandı! Koşan alıyor!

Emekli promosyon yarışı bitmek bilmiyor. Bankalar emeklileri, kendi bünyesine katmak için promosyon savaşlarına devam ediyor. İşte detaylar!

Promosyonlara zam! Emekliler en yüksek promosyon veren bankaya koştu! TEB, Akbank, Garanti promosyonları!

Emekli promosyonları gün geçtikçe artmaya başladı. Bankalar emeklileri, kendi bankalarına katmak isteyince promosyon savaşları başladı. İşte detaylar!

çanakkale savaşları çimenlik kalesi önemi Haberi

çanakkale savaşları çimenlik kalesi önemi


Çanakkale Savaşları’nda önemli rol üstlenen Çimenlik Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 9 milyon liraya restore ediliyor.

Avrupa Yakası'ndaki Kilitbahir Kalesi'nin tam karşısında olan Çanakkale Boğazı'nın en dar yerine İstanbul'un fethinden sonra 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Çimenlik Kalesi, uzun yıllar sonra yapılan restorasyon çalışmasıyla tekrar ayağa kalkacak.


Kültür Ve Turizm Bakanlığı İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi 9 milyon 90 bin 745 lira bedel ile kazanan K.S. Mimarlık Mühendislik İnşaat, tarihi kalede restorasyon çalışmalarına başladı. Çimenlik Kalesi'ndeki restorasyonun, 2015 yılı Şubat ayında tamamlanacağı belirtildi.

110 x 160 metre boyutlarında dikdörtgen planlı Çimenlik Kalesi'nde, 11 metre yüksekliğindeki surların üzerinde 9 burç yer alıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında kaleyi çevreleyen duvarlar sağlamlaştırılacak. Surlardaki yapı bozuklukları giderilecek. Ayrıca, içerisindeki iki caminin...