18 / 04 / 2024

Çanakkalede termik santraller

Çanakkalede termik santraller

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Kömürlü termik santraller tarım arazilerini nasıl etkiliyor?

TEMA Vakfı, "16 Ekim Dünya Gıda Günü"nde kömürlü termik santrallerin Türkiye’nin tarım arazilerine olan etkilerine dikkat çekti.

HES ve güneş santralleri yerlileştirilecek!

Türkiye'nin ilk Milli Rüzgar Enerji Santralı'nın (MİLRES) kurulumunu tamamlayan hükümetin hedefinde HES'leri, güneş ve termik santrallerı da 'yerli'leştirmek var.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Çelikler İnşaat'tan iki termik santrale 521 milyon dolar!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu...

Orhaneli ve Tunçbilek santralleri ihalesini Çelikler İnşaat kazandı!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu..

Çanakkale'de termik santral başvurusuna tepki!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı...

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral daha!

4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale çevresinde yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 11 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çevreciler olaya tepki gösteriyor.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Zonguldak'taki termik santral için 43 bin ağaç kesilecek!

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’ndeki termik santrale kadar kurulacak 54 kilometrelik enerji iletim hattının ormandan geçen 36.5 kilometrelik bölümünde 43 bin ağaç kesilecek. Köylüler duruma tepkii.

Orhaneli,Tunçbilek ve Soma B Termik Santrali ihalelerinin süresi uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihleri, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için 8 Aralık saat 17.00, Soma B Termik Santrali için ise 19 Aralık saat 17.00 olarak belirlendi.

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için ek süre!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali ihalelerinin son teklif verme sürelerinin uzatıldığını duyurdu. İşte yeni teklif verme tarihleri...

Çanakkalede termik santraller Haberi

Çanakkalede termik santraller

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı. DHA’da yer alan habere göre, biri Çan'da TEİAŞ'a, 3'ü ise Biga'da İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.'ye ait toplam 4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale'de yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne,11 yeni termik santral başvurusu yapılması çevrecilerin yoğun tepkisine ve mücadelesine neden oluyor.


Greenpeace tepki göstermişti


Dünyaca ünlü çevre örgütü Greenpeace'in 'Rainbow Warrior' adlı gemisi geçtiğimiz aylarda Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi'ne gelerek, inşaatı süren Cenal Enerji Santrali'nin açığına demir atarak, faaliyette olan ve yapılması planlanan termik santrallere karşı bir eylem gerçekleştirip, bölgedeki çevrecilere destek vermişti.


Karabiga'nın dibine yapılıyor


Cengiz İnşaat ve Alarko...