19 / 04 / 2024

Çanakkaleye yeni termik santraller

Çanakkaleye yeni termik santraller

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

İzmir Aliağa termik santrali Çed sürecinde yeni karar!

Aliağa'da faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi için hazırlanan plana, ’ÇED olumlu’ raporu verilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinden bölge haklını sevindiren rapor çıktı.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki yeni santrallere dur denilmeli!

8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde 3'ü çalışır vaziyette 7 termik santral projesi bulunuyor. Bölgeye 4 yeni santralin yapılacağının açıklanması tepki çekti.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Çanakkale’de yapılması planlanan santralin ÇED raporuna onay çıktı!

On iki yeni termik santral yapılmak istenen Çanakkale’de Karabiga kıyılarına Naren Enerji tarafından projelendirilen santralin ÇED raporuna onay çıktı. Arkeolojik sit tehdit altında.

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Soma termik santralin yeri belli oldu!

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

Soma Holding'e termik santral izni verildi!

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız Soma Holding' e, facianın üzerinden bir yıl geçmeden Amasya 'da yeni bir termik santral kurmasına izin çıkmasına tepki gösterilmesini eleştirdi.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral daha!

4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale çevresinde yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 11 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çevreciler olaya tepki gösteriyor.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Çanakkaleye yeni termik santraller Haberi

Çanakkaleye yeni termik santraller

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı. DHA’da yer alan habere göre, biri Çan'da TEİAŞ'a, 3'ü ise Biga'da İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.'ye ait toplam 4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale'de yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne,11 yeni termik santral başvurusu yapılması çevrecilerin yoğun tepkisine ve mücadelesine neden oluyor.


Greenpeace tepki göstermişti


Dünyaca ünlü çevre örgütü Greenpeace'in 'Rainbow Warrior' adlı gemisi geçtiğimiz aylarda Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi'ne gelerek, inşaatı süren Cenal Enerji Santrali'nin açığına demir atarak, faaliyette olan ve yapılması planlanan termik santrallere karşı bir eylem gerçekleştirip, bölgedeki çevrecilere destek vermişti.


Karabiga'nın dibine yapılıyor


Cengiz İnşaat ve Alarko...