28 / 03 / 2024

ÇED turizm

ÇED turizm

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliği değişiklikliğinin detaylarına ulaştı. AB'ye uyumlu hale getirilen ÇED yönetmelik taslağıyla, turizm tesisleri ve yat limanları için önemli bir değişikliğe gidiliyor.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Edılıya Israfılova tarafından kuruldu.

Akaltun Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akaltun Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 900 bin TL sermaye bedeli ile Cumalı Altun, Seıd Aman Seıd ve Stelbenat Issa Sıed ortaklığında kuruldu.

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Efe Emirhan Demir ve Ekrem Duvar ortaklığında kuruldu.

Ed Yaşaroğlu Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ed Yaşaroğlu Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Arnavutköy’de  1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Dinç tarafından kuruldu.

Ed Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Demir, Emre Demir ve Kenan Demir tarafından kuruldu.

Malak Grup İnşaat Emlak Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Malak Grup İnşaat Emlak Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar’da 108 bin TL sermaye bedeli ile Belal Hamad, Thabet Alsaıed, Zaınab Alsaıed, Agmed Masrı ve Malak Masrı ortaklığında kuruldu. 

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi'nin ÇED raporuna itiraz!

DATİ Yatırım Holding tarafından Ataköy sahilde yapılmak istenen İstanbul Turizm Merkezi projesi için hazırlanan ÇED raporuna Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği itiraz etti.

Galataport'a ÇED onayı geldi!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Galataport projesi ÇED raporu onaylandı!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Galataport projesine ÇED onayı geldi!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İhaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.

Saklıkent HES projesinin ÇED olumlu kararının yürütmesi durduruldu!

DANIŞTAY 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarında yer alan, önemli bir turizm merkezi ve doğal cennet olarak nitelendirilen Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

ÇED turizm Haberi

ÇED turizm


Turizm tesisleri ve yat limanları gibi yapılar, kirletici vasfı daha yüksek olanların bulunduğu liste 1'den kirletici vasfı daha az olan liste 2'ye alınacak. Yönetmelikle atılan adımlardan bir tanesi de, yargı kararlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine sonuçlanmasını önlemek için yapılan düzenlemeler. 



ÇED ile ilgili Danıştay'ın verdiği iptal kararlarının bakanlık açısından sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekilirken, bu sorunu ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik yürürlüğe girdikten soma çevre il müdürlüklerine belirli periyotlarla eğitimler verilecek. Böylece kapasite artışları konusunda 81 ilde bütünlük sağlanmaya...