29 / 03 / 2024

çelik ihracatçıları Çelik Zihinler projesi

çelik ihracatçıları Çelik Zihinler projesi

Çelik İhracatçıları Derneği' nin projesi olan ‘ Çelik Zihinler ’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği seminerlerin ikinci durağı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü oldu.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

İstanbul’da düzenlenecek Dünya Ayakkabı Kongresinde firmaların ürünleri Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere gösterilecek. Ziyaretçiler ürünleri üç boyutlu 360 derece inceleme şansını bulacak.

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Ülkeye gelen her 100 doların 53,5 doları ithalat yoluyla yabancıya gidiyor!

Türk ihracatçılarının yaptığı her 100 dolarlık ihracatta, ithal girdiye ödenen dövizin ortalama 53,5 dolar, ülkeye gelen net dövizin ise sadece 46,5 dolar olduğu belirlendi.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan olay yorum: Dolar hemen 25 TL olmalı

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ‘ihracatçıların rahatlaması’ için  doların 25 TL olması gerektiğini söyleyerek, “Temmuzda asgari ücrete zam gelirse doların 28 lira seviyelerine çıkması gerekir” diye konuştu. İşte Özgür Demirtaş'ın olay olan o açıklamaları...

çelik ihracatçıları Çelik Zihinler projesi Haberi

çelik ihracatçıları Çelik Zihinler projesi

Çelik İhracatçıları Birliği, geçtiğimiz öğretim yılında başlattığı ‘Üniversite Seminerleri’ne bu yıl da devam ediyor. Birliğin ‘Çelik Zihinler’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği seminerlerin ikinci durağı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü oldu. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde mühendislik ve sosyal bilimler alanında okuyan öğrencilere ‘Çelik Zihinler’ projesi kapsamında burs desteği de veriliyor.

Çelik İhracatçıları Birliği, Türk çelik sektörünün gelişimi açısından mesleki eğitimi destekliyor ve donanımlı elemanlar yetiştirmek çeşitli eğitim projelerine de imza atıyor. Birliğin mesleki/teknik eğitim programlarını gerçekleştiren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları  A.Ş. tarafından geçtiğimiz öğretim yılında başlanan ‘Üniversite Seminerleri’ne bu yıl da devam ediliyor. İlki Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsü’nde gerçekleştirilen seminerlerin ikinci etabı geçtiğimiz günlerde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirildi.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü...