19 / 04 / 2024

çevre bakanlığı Uzungöl projeleri

çevre bakanlığı Uzungöl projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon Uzungöl güney kıyısı peyzaj projesine hız kesmeden devam ediyor.Ülkemizin gözde turizm merkezlerinden olan Uzungöl’de bakanlık başlattığı peyzaj çalışmalarını 2014 yılı sonu itibari ile bitirmeyi planlıyor.

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

Uzungöl’e özel koruma planı hazırlandı!

Salda Gölü'nün etrafında ‘çivi dahi çakılmaması’ kararı veren Bakanlık, Trabzon'un Uzungöl bölgesi için düğmeye bastı. Uzungöl’de peyzaj projesi olmayana ruhsat verilmeyecek.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı!

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

çevre bakanlığı Uzungöl projeleri Haberi

çevre bakanlığı Uzungöl projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon Uzungöl güney kıyısı peyzaj projesine hız kesmeden devam ediyor.


Ülkemizin gözde turizm merkezlerinden olan Uzungöl’de bakanlık başlattığı peyzaj çalışmalarını 2014 yılı sonu itibari ile bitirmeyi planlıyor.


Bu kapsamda Uzungöl kıyısı çevresinde tamamlanması planlanan peyzaj projesi kapsamında ziyaretçilerin, Uzungöl’ün o muhteşem doğasına farklı bir açıdan bakma fırsatı bulmaları ve göl çevresinde daha sık vakit geçirmeleri amaçlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mali katkısı ve Çaykara Belediye Başkanlığı ile beraber yürütülen çalışmanın 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması...