29 / 03 / 2024

çevre izin ve lisans belgesi alma işlemleri

çevre izin ve lisans belgesi alma işlemleri

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alınır? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde açıklanan başvuru işlemleri..

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

EYT'liler dikkat! Tek tek açıklandı: Yıllık izin ve avansta kritik detaylar! 

EYT çerçevesinde emekli olanlar yıllık izin ile avans konularını merak ediyordu. İşte en çok merak edilen konular ve detayları...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 500 personel alımı kadro dağılımı belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu! 500 Sözleşmeli Personel alımının kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılması" esaslarında düzenlemeye gidildi. Bu çerçevede 895 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 3 bin personel alacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal konut projesinin 200 bin kişiye iş imkanı yaratacağını belirterek, 50 bin gence bu şantiyelerde istihdam imkanı yaratılacağını söyledi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1.587 personel alıyor! Son 3 gün! Hemen başvurun! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1.587 personel alıyor. Büro personeli, mühendis, avukat, mimar gibi statülerde personel alımı için son başvuru tarihi 12 Aralık olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu? Başvuru şartları açıklandı mı? İşte ayrıntılı bilgiler...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüksek maaşla personel alacak!  Elinizi çabuk tutun...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, nereden, nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

çevre izin ve lisans belgesi alma işlemleri Haberi

çevre izin ve lisans belgesi alma işlemleri

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alınır?

Çevre izin ve lisans belgesinin nasıl ve nereden alınması gerektiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün web sitesinde açıklanıyor.


Çevre izin veya çevre izin ve lisansı başvurusu çevre yönetim birimi, istihdam edilen çevre görevlisi ya da Bakanlıkça yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmaları tarafından yapılması gerekiyor.


Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler için çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu elektronik imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılır.


Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2’sinde belirtilen faaliyet ve tesislerin başvuru dosyalarında Ek-3’te belirtilen bilgi, belge ve raporların sunulması zorunludur.


Başvuru dosyasının yetkili mercilere sunulmasından başvurunun sonuçlanmasına kadar olan tüm süreçler ile bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci...