26 / 04 / 2024

Cola üretimi

Cola üretimi

1964 yılında İstanbul'da, Coca Cola'nın bin 916'ncı fabrikası üretime başlamış. Londra Asfaltı üzerinde Kadir Has, Kemal Has ve Behçet Türkmen'in teşebbüsleriyle faaliyet geçen fabrika, 12 milyon liraya mal olmuş.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Haziran'da yüzde 2,5 geriledi! 

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu’nu yayınladı. Raporda yayınlanan verilere göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 2,5 geriledi.

Dünya çelik üretimi Temmuz'da yüzde 5,8 arttı!

Dünya Çelik Birliği tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin çelik üretimi rakamlarına göre; küresel ham çelik üretimi Temmuz ayında yüzde 5,8 artışla 154,6 milyon ton oldu...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 16,2 arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 16,2 arttı..

Avrupa'da inşaat üretimi Şubat ayında azaldı!

İnşaat üretimi, Şubat ayında Avro Bölgesi'nde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5, AB'de ise yüzde 0,8 azalış gösterdi. 

Avrupa'da inşaat üretimi 2018 Ocak'ta yavaşladı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre Avrupa'da inşaat üretimi 2018 yılının Ocak ayında yavaşladı...

Avrupa'da inşaat üretimi Kasım'da arttı!

Geçtiğimiz Kasım ayında inşaat üretimi, Avro Bölgesi’nde bir önceki aya kıyasla 0,5, Avrupa Birliği'nde ise yüzde 0,6 artış gösterdi...

Konut ve AVM yapımındaki yükselmeyle beton üretimi arttı!

Son 6 yılda konut ve AVM yapımındaki sıçramaya paralel beton üretimi yüzde 66 artarak 107 milyon tondan 179 milyon tona yükseldi. 

Avrupa'da inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 0,4 azaldı!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2, AB'de ise yüzde 0,4 azaldı. 

Avrupa'da inşaat üretimi arttı!

Avrupa'da inşaat üretimi temmuzda bir önceki aya oranla Euro Bölgesi'nde yüzde 0,2 Avrupa Birliğin'de (AB) yüzde 0,5 arttı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi mayısta azaldı!

İnşaat üretimi, Avro Bölgesi’nde mayısta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7, Avrupa Birliği'nde de (AB) yüzde 1,1 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi nisanda arttı!

19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın nisan ayında mart ayına kıyasla yüzde 0,3 yükseldi. İnşaat üretimi, 2016 yılının nisan ayına kıyasla ise yüzde 3,2 arttı.

Dar gelirlilerin ev alabilmesi için arsa üretimi şart!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Metin Çelik,"Dar gelirlilerin konut sahibi olması için arsa üretimi gerekir" dedi.

Delta İncirli: Bahçelievler Eski Coca Cola Fabrikası arazisine yeni proje!

Delta İncirli projesi, E-5 üzerinde eski Coca Cola Fabrikası arazisinde inşa edilecek. Delta İncirli projesinde konut, dükkan ve otel alanları olacak...

Cola üretimi Haberi

Cola üretimi



OTOMATİK cihazları vasıtasıyla şişelerine el değmeyen Coca Cola Fabrikası'nda şişeleme bölümü ile bu işi gözleri ile idare eden mühendis ve teknisyenler görülüyor.


Coca Cola'nın 1916'ncı fabrikası İstanbul'da dün istihsale başladı.


  Dünyanın 125 memleketindeki 1915 Coca Cola fabrikasına biri daha ilave edilmiş ve geçen ocak ayında Londra Asfaltı üzerinde ve Bakırköy kavşağında temeli atılan 1916'ncı fabrika, dün istihsale başlamıştır. Cumartesi günü 30 kamyonun şehir içinde yapacağı bir geçit merasiminden sonra, 60 kuruştan satılacak olan Coca Cola'ya imalat boyunca hiç el değmemektedir. Binadaki modern teçhizat arasında, yüksek süratli yıkama ve tamamıyla otomatik olarak çalışan şişeleme makineleri, bu işin en yüksek sıhhat...