20 / 04 / 2024

çukurova Botanik Bahçesi açıldı mı

çukurova Botanik Bahçesi açıldı mı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampüs alanı içerisinde yaklaşık 200 dönümlük bir alanda kurulu bulunan Botanik Bahçesi 'nin bilim dünyasına ve halka açılması için çalışmalar devam ediyor.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Ordu'da 15 milyon TL'ye yapılan botanik bahçesi ne oldu?

Ordu’da belediyenin milyonlarca TL maliyetle inşa ettirdiği Botanik Bahçesi “Hastane yapılacak” diye söküldü.Fakat  şimdi ortada ne botanik bahçesi var ne de hastane.

Çukurova'da 'havalimanı olacak' denen arazi nar bahçesi mi oldu?

Çukurova'da havaalanı yapılması planlanan ve iki kez temel atma töreni yapılan arazinin, nar bahçesi olduğu iddia edildi.

Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi taşınacak mı?

Alfred Heilbronn Botanik Bahçesinin taşınacağı iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde inşaat mı başlıyor?

Geçtiğimiz haftalarda boşaltılmasına karar verilen İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde inşaat yapılması gündeme geldi.

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

350 milyon lira bütçe ile 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”  29 Ekim’de açılacak. 

İbrahim Karaosmanoğlu: Gölcük Millet Bahçesi çok güzel olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, Gölcük Millet Bahçesi'nin çok güzel olacağını söyledi.

İstanbul Millet Bahçesi görücüye çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde Millet Bahçesi projesinin görüntülerini ilk defa izletti. 

Bursa Millet Bahçesi için start verildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılacağını ve yerine Bursa'ya yakışır ‘doğal ortam havasında’ bir Millet Bahçesi oluşturulacağını belirtti.

Konya'da Millet Bahçesi için ilk yıkım başladı!

Eski statların Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi talimatının ardından, Konya Atatürk Stadı'nda yıkıma başlandı.

Kayseri'ye millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de eski Hava İkmal Bakım Merkezi'nin olduğu alana millet bahçesi yapacaklarını söyledi...

Millet bahçesi projesi, şehircilik açısından çok önemli bir karar!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, " Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'millet bahçesi' yapılacak" dedi...

Eskişehir Atatürk Stadı'nın yıkım protokolü imzalandı! Millet bahçesi oluyor!

Eskişehir Atatürk Stadı, millet bahçesi oluyor. Stadın millet bahçesine dönüştürülmesi kararı sonrası yıkım için protokol imzalandı.

çukurova Botanik Bahçesi açıldı mı Haberi

çukurova Botanik Bahçesi açıldı mı


Geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar kampüs alanı içerisindeki Botanik Bahçesinin halka açılması için çalışma başlatılması amacıyla, İstanbul'da bulunan ve dünyanın sayılı botanik bahçeleri arasında yer alan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü ve beraberindeki heyeti Adana'ya davet ederek teknik incelemeler ve temaslarda bulunmuştu. Bu teknik incelemenin ardından yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanan işbirliği protokolü Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Ali Nihat Gökyiğit Vakfı (ANG) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.


NİHAT GÖKYİĞİT VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI


Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi yetkilileri ve ANG (Ali Nihat Gökyiğit) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit,Çukurova Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar'la yaptıkları toplantıda,...