26 / 04 / 2024

Çukurova Üniversitesi botanik bahçesi

Çukurova Üniversitesi botanik bahçesi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampüs alanı içerisinde yaklaşık 200 dönümlük bir alanda kurulu bulunan Botanik Bahçesi 'nin bilim dünyasına ve halka açılması için çalışmalar devam ediyor.

KPSS'den 50 puan alanlar hemen baksın! O kurum tam 39 personel alacak! Başvurular başladı! 

Çukurova Üniversitesi KPSS'den 50 puan alma şartı ile toplamda 39 personel alacağını duyurdu. Başvurular başladı! İşte başvuru detayları.

KPSS’den 50 puan almak ve lise mezunu olmak yetiyor! Üniversiteye 40 sürekli işçi ve 99 sözleşmeli personel alınacak!

Çukurova Üniversitesi sürekli ve sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanlara göre, İŞKUR üzerinden sürekli işçi ve üniversite hastanesine de sözleşmeli personel alınacak.

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

İzmir'deki yıkımın sebebi imar afları mı?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Ortaş, İzmir depreminin ardından Türkiye'deki yapılaşmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde inşaat mı başlıyor?

Geçtiğimiz haftalarda boşaltılmasına karar verilen İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde inşaat yapılması gündeme geldi.

İstanbul Üniversitesi'ndeki botanik bahçeye tahliye şoku!

Süleymaniye Camii'nin arkasında, 17 dönümlük bir alana sahip İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı olan, İstanbul'daki ilk ve tek Botanik Bahçe, İstanbul Müftülüğü'ne tahsis edilmek için tahliye ediliyor.

Çukurova Üniversitesi Sarıçam'da yurt yaptırıyor!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıçam'a bağlı Balcalı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor. Yurt inşa ve irtifak hakkı tesisi ihalesi için teklifler 18 Nisan'a kadar verilebilecek..

Çukurova Üniversitesi öğrenci yurdu ihalesi iptal edildi!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrenci yurdu inşa edip kredi ve yurtlar kurumuna kiralanmak üzere irtifak hakkı tesisi ihalesi iptal edildi..

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi Diyanet'e tahsis edildi!

Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere 2015’te Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiği ortaya çıktı.

Süleyman Demirel Botanik Parkı'na imar koruması!

ISPARTA İl Özel İdaresi, Süleyman Demirel Botanik Parkı'nın Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki tahsisini iptal ettirip, kendi tasarrufu üzerine aldı.

Adana ÇİSAM'a yeni bina müjdesi!

Adana Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇİSAM) bu yıl yeni binasına kavuşacak.

Çukurova Üniversitesi botanik bahçesi Haberi

Çukurova Üniversitesi botanik bahçesi


Geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar kampüs alanı içerisindeki Botanik Bahçesinin halka açılması için çalışma başlatılması amacıyla, İstanbul'da bulunan ve dünyanın sayılı botanik bahçeleri arasında yer alan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü ve beraberindeki heyeti Adana'ya davet ederek teknik incelemeler ve temaslarda bulunmuştu. Bu teknik incelemenin ardından yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanan işbirliği protokolü Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Ali Nihat Gökyiğit Vakfı (ANG) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.


NİHAT GÖKYİĞİT VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI


Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi yetkilileri ve ANG (Ali Nihat Gökyiğit) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit,Çukurova Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar'la yaptıkları toplantıda,...