29 / 03 / 2024

daire kira sözleşmesi nasıl olmalı

daire kira sözleşmesi nasıl olmalı

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşma için kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalıdır? Sözleşmede nelere yer verilmelidir? İşte kira sözleşmesi örneği..

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

daire kira sözleşmesi nasıl olmalı Haberi

daire kira sözleşmesi nasıl olmalı

Kira sözleşmesi nasıl olmalıdır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşma için kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira ilişkisinin hukuki boyutunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesi; "kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir." şeklinde tanımlanıyor.


Kanun gereğince, kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalıdır?


Kira sözleşmesinin imzalanmasının zorunlulu olmaması ile birlikte ileride yaşanabilecek sorunlar karşısında ispat açısından sözleşmenin taraflar arasında imzalanması ve imzalanan tarihin belirtilmesi gerekiyor.


Sözlü kira sözleşmesi genellikle akrabalık ilişkileri bulunan kimselerin taşınmaz...