29 / 03 / 2024

Davraz Kayak Merkezi projeleri

Davraz Kayak Merkezi projeleri

22 kilometrelik pist uzunluğu ile Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Davraz'da 15 yıl sonra sezon, kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaşması sonucu önceki yıllara göre erken açıldı.

Yatırımcılar 16 Ocak’taki ihaleyi kaçırmayın! Hazarbaba Kayak Merkezi 25 yıllığına kiraya veriliyor!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Elazığ’da Hazarbaba Kayak Merkezi yatırım karşılığında 25 yıllığına kiraya verilecek. Merakla beklenen ihale 16 Ocak’ta yapılacak.

Niğde Kayak Merkezi Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Niğde'ye yapılması planlanan Ketençimen Kayak Merkezi Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yedikuyular Kayak Merkezi'ndeki konaklama tesislerinin inşaatı tam gaz!

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde inşaatı devam eden bedesten ile konaklama tesislerinde incelemeler yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu yıl misafirlerimize konaklama imkanı da sunacağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor.” dedi.

Niğde Ketençimen Kayak Merkezi'nin akıbeti TBMM'de!

Niğde ili Çiftlik ilçesinde yapımı planlanan Ketençimen Kayak Merkezi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel yapılacak!

Hakkari'deki 2 bin 800 Rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel inşa edilecek.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'ne sosyal donatı alanları yapılacak!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı, turizm geliştirme programı kapsamına aldığı Bingöl Hesarek Kayak Merkezi için master planı hazırlıyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi kiralama ihalesi 27 Kasım'da!

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi ve Rekreasyon Alanını kiralama ihalesi 27 Kasım 2018 tarihinde yapılacak...

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Bakanlık'a devredildi!

Kütahya Gediz'de yer alan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. 

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi yarın açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin yarın yapılacak açılışla birlikte hizmete gireceğini söyledi.

Yedikuyular Kayak Merkezi ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi'nin yeni sezona yetişmesi planlanıyor.

Davraz Kayak Merkezi projeleri Haberi

Davraz Kayak Merkezi projeleri

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Davraz'da 15 yıl sonra ilk kez erken sezon açılışının sevinci yaşanıyor. Davraz Kayak Merkezi'nin oteller bölgesinde kar kalınlığı 30 santimetre, üst pist bölgelerinde ise 1 metreye ulaştı.


Davraz'da 4 mekanik tesisle 2635 rakımda kayak yapılabilen merkezin üç pistinden oteller bölgesindeki pist açıldı. Diğer pistlerin ise hafta sonuna kadar açılacağı belirtildi.


Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davraz'daki kar kalitesinin kayakseverlerin aradığı özellikte olduğunu söyledi.


"Bu sene kayak sezonu erken başladı. Geçen yıl ocak ayında sezonu açmıştık. Bu sene hava ve kar çok iyi" diyen Kılıç, karın pudra şeklinde kayakseverlerin aradığı özellikte olduğunu  kaydetti.


Ulaşımın gerek havayolu gerekse karayolu ile rahat olmasından dolayı Davraz'ın tercih edildiğini dile getiren Kılıç, "Burada gerek profesyonellere gerekse amatörlere hitap...