26 / 04 / 2024

Devremülk aidatına itiraz etmek

Devremülk aidatına itiraz etmek

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde Kasım'a özel yüzde 7 indirim fırsatı! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Kasım ayına özel yüzde 7 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde fiyatlar ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları 18 Kasım 2022...

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde inşaat başladı!

Sinpaş GYO'nun "Sinpaş Kızılbük Wellness Resort" isimli 5 yıldızlı resort otel, devremülk, termal kür merkezi ve çarşıdan oluşan karma kullanımlı projesinde inşaat çalışmalarına başlandı. 

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Devremülk satışına dikkat!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili TBMM'de önemli uyarılarda bulundu.

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Devremülk dolandırıcılığına dikkat!

6 yıl önce Kuşadası'ndan devremülk satın alan ve bu süreçte taksit ödemelerini gerçekleştiren Naime Kahriman, ödemelerin bitmesi sonucunda tapusunu almak istemesiyle gerçekle yüzleşti.

Devremülk dolandırıcılarına dikkat!

Hediye tatil vaadiyle devremülk satmaya çalışanlar tüketiciyi çileden çıkardı. TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu “Ben bile ümitlendim. Bunların ağına takılan kurtulamıyor” dedi.

Arap yatırımcısı Ankara Ayaş'a devremülk tesisi yapacak!

Ankara'nın Ayaş ilçesinin tarihi meydanından başlayacak yenileme çalışmalarına, Suudi iş adamları da termal devremülk projesiyle dahil oldu. Ayaş'a gelerek, devremülk tesis yapılması konusundaki planlarını Belediye Başkanı Taşan ile paylaştı.

Yüksek site aidatına itiraz!

Sitedeki tüm ortak giderler için kat maliki ve kiracılardan alınan site aidat bedelinin umulandan yüksek belirlenmesi halinde kat malikleri bu duruma itiraz edebilir mi? Yüksek site aidatına itiraz nasıl yapılır?

Devremülk ilanları yüzde 140 oranında arttı!

Yaz aylarının gelmesiyle tatilciler otel ya da kiralık evlerin yanı sıra devremülk arayışına da yönelmiş durumda. 2015 yılının ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte kiralık devremülk ilanlarında tam yüzde 140 oranında artış göze çarpıyor.

Kiralık devremülk ilanları ikinci çeyrekte yüzde 140 arttı!

Yaz aylarının gelmesiyle tatilciler otel ya da kiralık evlerin yanı sıra devremülk arayışına da yönelmiş durumda. 2015 yılının ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte kiralık devremülk ilanlarında yüzde 140 oranında artış meydana geldi.

Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları!

Devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkına devre mülk deniyor. Peki, Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları nelerdir?

Devremülk aidatına itiraz etmek Haberi

Devremülk aidatına itiraz etmek

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ve devretatil sözleşmeleri, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler olarak tanımlanıyor.


Tüketicilere aşağıdaki sözleşmelerin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmesi gerekiyor.


Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi hakları da veren devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor.


İsteyen hak sahipleri, istenen aidatın haksız veya yüksek olduğunu düşünmeleri halinde devremülk aidatına itiraz edebiliyor. Peki, devremülk aidatına itiraz nasıl yapılır?


Devremülk aidatına itiraz için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Av. Mehmet Hekimoğlu'nun katkısı ile hazırlanan...