27 / 04 / 2024

doğukaradeniz yaylaları yerli ve yabancı turistleri bekliyor

doğukaradeniz yaylaları yerli ve yabancı turistleri bekliyor

Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Milyonlara ücretsiz doğalgaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları verdi! İşte faturalar artık böyle gelecek!

Yerli doğal gaza dair son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir müjde bekleniyor. Konutlarda ise kullanılan doğal gaza büyük oranda ücretsiz olarak kullanma imkanı geliyor.

Karadeniz'de bulunan yerli doğalgaz evlerimize geliyor! İşte tarih

Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğalgaz, 2023 yılında sisteme dahil edilecek. Bu kapsamda gaz sahasındaki ilk fazın 7 kilometrelik bölümü tamamlandı.

Know Your X 100 milyonunun üzerinde doğrulama hedefliyor!

Yeni nesil teknolojiler kullanarak belge, kimlik ve nesne doğrulama çözümleri geliştiren yerli girişim “KnowYourX” 4.5 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı yatırımla büyümeyi sürdürüyor.

Workindo, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna projesine insan kaynağı sağlayacak!

Yerli girişim Workindocom, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna’da hayata geçireceği köprü inşaatı projesine Ukrayna’dan insan kaynağı sağlayacak.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Karadeniz yaylalarında 'bungalov' furyası!

Doğu Karadeniz yaylalarında bu kez de 'bungolav' adı verilen tek katlı ahşap yapılar inşa edilmeye başlandı. Beton yapılar gibi yıkılmayacağını düşünenler, birkaç günde yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara bungolav evler yapıyor.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

İkinci Doğu Ekspresi yolda!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Doğu Ekspresi ile aynı güzergahı paylaşacak yeni tren projesinin ayrıntıları belli oldu. Çalışmalar kapsamında ikinci tren, sadece yataklı vagonlardan oluşacak. Doğu Ekspresi’ne göre bilet fiyatları daha pahalı olacak.

Doğu Karadeniz yaylaları için imar barışı başvurusu!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hareketlenmeye neden oldu. Bölgede inşa edilen ve yıkım kararı alınan 4 bini aşkın kaçak yapı için vatandaşlar başvuru yapmaya başladı.

Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Doğu Karadeniz'de yaylalarda tespit edilen Kaçak yapılar ile mücadele sürüyor. Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor.

3. havalimanında yerli mermer tartışması büyüyor!

3. havalimanında, yerli mermer ve doğal taş kullanımına ilişkin tartışma büyüyor. Projede yerli ürün kullanılması gerektiğini savunan sektör temsilcileri, ithalatçıların ortaya attığı ‘Türk doğal taşında radyasyon var’ iddiasının bilimsel bir temele dayanmadığını belirtiyor.

Tosyalı Holding gaz ve petrol taşıma borusunu yerli üretecek!

Türkiye’nin dev doğalgaz ve ham petrol taşıma projelerinde ithalat yoluyla karşıladığı çelik borular, artık yerli üretilecek. Holding Deniz altına da döşenebilecek nitelikli çelik boru yatırımı kararı aldı.

Yeşil Yol projesi doğa alanlarını ranta açacak anahtar!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesine karşı Rize'nin Çamlıhemşin Ilçesi'nde mücadele yürüten Fırtına inisiyatifi, projenin doğa alanlarını ranta açacak anahtar olduğunu belirtti.

doğukaradeniz yaylaları yerli ve yabancı turistleri bekliyor Haberi

doğukaradeniz yaylaları yerli ve yabancı turistleri bekliyor

Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Büyükşehirlerde birçok teknolojik imkanı elde etmelerine rağmen gerek şehrin ulaşım sorunu gerekse iş yoğunluğu gibi nedenlerle doğal yaşam ile iç içe zaman geçirme fırsatı bulamayanların Doğu Karadeniz'de tercih ettiği alanlar arasında Trabzon'daki Uzungöl, Sera Gölü, Çakırgöl, Sümek Manastırı ve ören yeri, Artvin'deki Karagüller, Rize'deki Kaçkarlar, Yedigöller veya buzul gölleri, Gümüşhane'deki Limni Gölü bulunuyor. 



Buradaki temiz havada piknik ya da yürüyüş yapma...