19 / 04 / 2024

E-vize geçerli olan havaalanları

E-vize geçerli olan havaalanları

İnternet üzerinden alınabilen e-vize, Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Nisan'da başlatıldı, işlemlerin hızlandırılması amacıyla yapılan uygulamada, Türkiye'nin vize uyguladığı ülke vatandaşları internet üzerinden vize alması sağlandı.

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan kampanyası için de düğmeye bastı. 4 binden fazla satış noktasında fiyatların sabitleneceği Tarım Kredi'nin Ramazan kampanyası sadece 41 gün geçerli olacak...

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Perakende devi Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları resmen dip yaptı. Sadece 2 gün geçerli olarak bu indirimle Torku Altınekin 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 219,90 TL'den 179,90 TL'ye indi.

Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim! Sadece bu modeller için geçerli!

Japonya’nın en ünlü otomobil firmaları arasında yer alan Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim geldi. Peki yüzleri güldüren bu indirim hangi modellerde geçerli? İşte Toyota'nın indirim kampanyası ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine zam yapılacağı hakkındaki haberler doğrultusunda bir açıklamada bulundu. Buna göre mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik, BİM, A101, Migros ve ŞOK marketler dahil tüm marketler için geçerli olacak.

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!

Garanti BBWA, sadece 5 gün geçerli olacak yeni indirim kampanyasını açıkladı. Beymen Clup’larda yapılacak alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayacağını açıklayan Garanti BBWA, kampanyanın 11 Ağustos’ta başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurdu.

E-vize geçerli olan havaalanları Haberi

E-vize geçerli olan havaalanları

Dışişleri Bakanlığı'nın başlattığı yabancılar için e-vize uygulaması yaz sezonunda turistleri mağdur etti. Internet üzerinden e-vize alıp Dalaman'a, Bodrum'a uçan yabancılar, bu uygulamanın kapıda kabul edilememesi nedeniyle Türkiye'ye giriş yapamıyor. Uygulama sadece İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Ankara Esenboğa Havalimanları'nda geçerli. 


İnternet üzerinden alınabilen e-vize, Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Nisan'da başlatıldı, işlemlerin hızlandırılması amacıyla yapılan uygulamada, Türkiye'nin vize uyguladığı ülke vatandaşları internet üzerinden vize alması sağlandı. Hem konsolosluklardaki hem de girişte yoğunluğu azaltacak düzenleme ilk olarak istanbul ve Ankara'daki havalimanlarında pilot olarak başlatıldı. 


Ancak yaz sezonu başlarken yurtdışından yoğun uçuşların yapıldığı Milas-Bodrum, Dalaman Havalimanları'nda ise bu uygulamaya geçilemedi. E-vize alan çok sayıda yolcu, turizm bölgelerine uçtuktan sonra pasaport girişinde e-vize uygulaması hazır olmadığı için geri çevrilmeye başlandı. 


Bizim...