25 / 04 / 2024

E-vize mağdur etti

E-vize mağdur etti

İnternet üzerinden alınabilen e-vize, Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Nisan'da başlatıldı, işlemlerin hızlandırılması amacıyla yapılan uygulamada, Türkiye'nin vize uyguladığı ülke vatandaşları internet üzerinden vize alması sağlandı.

Yüzde 25 zam sınırı kiracı fırsatçılığı oluşturdu! Cem Seymen: Ev sahipleri mağdur, üzgün, yorgun!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırının kendilerini mağdur ettiğini belirtiyor. Türk gazeteci, televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahibinden tepki: 1500 TL 1 kg baklava fiyatına kiralar var!

Ev sahipleri, kiracılı evlerinden gerçek bedelleri alamıyor olmalarından şikayetçi. Mağdur ev sahiplerinden biri olan Müzeyyen Mağdur ev sahibi,  "1500 TL 1 kg baklava fiyatına kiralar var" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Ev sahipleri, sosyal medya üzerinden sık sık kiracılarıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları dile getiriyor. Peki yüzde 25 kira sınırı adil mi? İşte mağdur bir ev sahibinin X hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Mağdur ev sahipleri X sosyal medya hesaplarından sık sık yaşadıklarını paylaşıyor. Şimdi de tapu sahibinin kiracısını 6 ayda sorgusuz çıkartması önerisi geldi. İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

400 bin TL zarardayım diyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a şaşırtan soru! 

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, 400 bin TL zararda olduğunu söyleyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na şaşırtan bir soru geldi. Ev sahibi paylaşımında "Bu parayı fitre zekat niyetine kendisine bağışladım desem hayır işlemiş olur muyum?" diye sordu.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

Mağdur ev sahibi isyan etti: Kiracıya bakmak zorunda değilim!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, mağdur bir ev sahibi yaptığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ben kiracıya bakmak zorunda değilim" dedi.

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin’de 4 etap halinde yapılacak TOKİ projesinde bir etabın eksik olması nedeniyle 500 ailenin mağduriyet yaşayacağını dile getiren TOKİ mağdurları, bir defa  daha ses yükselterek toplamda 5 bin kişinin mağdur olduğunu belirtti.

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" başlıklı habere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Projede  konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Bakanlığımız eliyle hak sahiplerine teslim edilmiştir" dedi.

Mağdur ev sahiplerinden adalet çağrısı: Ekmeğe yüzde 120, peynire yüzde 180 zam varken, kiraya yüzde 25 artış olmaz!

Kira bedelinin düşük kaldığını belirten ev sahipleri ve fahiş zamlarla karşılaştıklarını söyleyen kiracılar, sık sık anlaşmazlık yaşıyor. Mağdur ev sahipleri, 2-3 bin TL olan kiraların acil olarak rayiç bedele yükseltilmesini istiyor.

E-vize mağdur etti Haberi

E-vize mağdur etti

Dışişleri Bakanlığı'nın başlattığı yabancılar için e-vize uygulaması yaz sezonunda turistleri mağdur etti. Internet üzerinden e-vize alıp Dalaman'a, Bodrum'a uçan yabancılar, bu uygulamanın kapıda kabul edilememesi nedeniyle Türkiye'ye giriş yapamıyor. Uygulama sadece İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Ankara Esenboğa Havalimanları'nda geçerli. 


İnternet üzerinden alınabilen e-vize, Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Nisan'da başlatıldı, işlemlerin hızlandırılması amacıyla yapılan uygulamada, Türkiye'nin vize uyguladığı ülke vatandaşları internet üzerinden vize alması sağlandı. Hem konsolosluklardaki hem de girişte yoğunluğu azaltacak düzenleme ilk olarak istanbul ve Ankara'daki havalimanlarında pilot olarak başlatıldı. 


Ancak yaz sezonu başlarken yurtdışından yoğun uçuşların yapıldığı Milas-Bodrum, Dalaman Havalimanları'nda ise bu uygulamaya geçilemedi. E-vize alan çok sayıda yolcu, turizm bölgelerine uçtuktan sonra pasaport girişinde e-vize uygulaması hazır olmadığı için geri çevrilmeye başlandı. 


Bizim...