19 / 03 / 2024

Efeler Jeotermal Enerji Santrali ikinci faz

Efeler Jeotermal Enerji Santrali ikinci faz

Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali (JES) olarak planlanan Aydın'ın Germencik ilçesindeki Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı. Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı ve santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi.

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Boz tarafından kuruldu.

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi kuruldu!

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Örüç tarafından kuruldu.

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Avni Kutlu tarafından kuruldu. 

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

İzmir Seferihisar'da acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı, İzmir Seferihisar'da tesis edilecek jeotermal enerji santralinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapacak..

27 soruda Seven Four Life Acıbadem projesi!

Seven Four Life Acıbadem projesinde aidat ödemesi yapılmıyor. Isınma ve 5 yıldızlı sosyal tesislerin kullanımının bedava olduğu projede jeotermal enerji kullanılıyor. İşte 27 soruda Seven Four Life Acıbadem projesi...

Yediyol Şirketler Grubu'ndan yeni projeler geliyor!

Yediyol Şirketler Grubu, İstanbul'da jeotermal enerji ile ısınan ve termal havuzlara sahip konut projeleri inşa etmek üzere çalışmalarına başladı.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Efeler Jeotermal Enerji Santrali ikinci faz Haberi

Efeler Jeotermal Enerji Santrali ikinci faz


GÜRİŞ Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı ve santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi. 


Dört santralden oluşan ve tamamlandığında 232,3 megavat kapasiteye ulaşacak JES'in 22,5 megavat kapasiteli ikinci santrali de 1 Ekim'de enerji üretimine başlamıştı. 


GÜRİŞ Holding, yılda bin 920 gigavatsaat elektrik üretecek Efeler JES ile Türkiye'nin toplam jeotermal enerji üretiminin yüzde 25'ini tek başına gerçekleştirmiş olacak. 


Açıklamaya göre, şirketin JES yatırımının üçüncü aşaması Ocak 2015'te, takip eden aşamaları da gelecek yıl her dört ayda bir devreye...