19 / 03 / 2024

Efeler JES santral

Efeler JES santral

Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali (JES) olarak planlanan Aydın'ın Germencik ilçesindeki Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı. Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı ve santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi.

Efeler Belediyesi'nden Güneş Enerji Santrali Projesi!

Efeler Belediyesi, "Güneş Enerji Santrali Projesi"ni hayata geçirerek, elektriğini kendisi üretecek. Proje ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Efeler Belediyesi, Güneş Enerji Santralı'nı Dalama Mahallesi'ndeki belediyeye ait arsada kuracak.

Aydın Germencik’teki Efeler JES’in 3. ünitesi tamamlandı!

GÜRİŞ Holding, Aydın’a bağlı Germencik’teki Efeler Jeotermal Enerji Santrali’nin (JES) üçüncü ünitesini tamamlayarak, Türkiye’nin lider, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal enerji üreticisi oluyor.

Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı

Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali (JES) olarak planlanan Aydın'ın Germencik ilçesindeki Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı.JES yatırımının üçüncü aşaması Ocak 2015'te, gelecek yıl her dört ayda bir devreye alınacak.

Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nin ikinci fazı tamamlandı!

Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali (JES) olarak planlanan Aydın'ın Germencik ilçesindeki Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı. Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı ve santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi.

Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı!

Avrupa ' nın ikinci, Türkiye'nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali ( JES ) olarak planlanan Aydın' ın Germencik ilçesindeki Efeler JES ' in ikinci fazı tamamlandı...

Dev Jeotermal Enerji Santrali'nde ikinci faz tamamlandı!

Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali (JES) olarak planlanan Aydın'ın Germencik ilçesindeki Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı. Santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi.

Efeler Enerji Santrali 825 bin konut ve işyerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak!

Yenilenebilir enerji üreticisi GÜRİŞ Holding, Germencik'teki Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) ikinci fazını tamamladı. Efeler Enerji Santrali 825 bin konut ve işyerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak...

Aydın Efeler'in yolları yenileniyor!

Efeler'in yollarına kış öncesi yenileme çalışmaları başladı. Aydın'ın Efeler Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçede bozuk olan yolların bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Buski HES projesi santral binası ihalesi 2 Ekim'de!

Türkiye Elektromekanik Sanayii Genel Müdürlüğü tarafından BUSKİ D13 su deposuna yapılacak olan HES' in; uygulama projelerini, santral binasını ve inşaat işleri 2 Ekim 2014 tarihinde ihale edilecek...

Alicik Hidroelektrik Santral projesi için acele kamulaştırma!

Rize’ nin Güneysu ilçesinde mahkeme kararı ile Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu iptal edilerek yapımı durdurulan Alicik Hidroelektrik Santral projesi için, ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı...

Eskişehir PTT müdürlüğü PTT Hizmet ve Santral Binası'nı satışa çıkardı!

Eskişehir PTT müdürlüğü PTT Hizmet ve Santral Binası mevcut haliyle 16 Ekim Perşembe günü saat 10.30’da Eskişehir PTT Başmüdürlüğünde ihale ediliyor. Taşınmazın ihalesi kapalı zarf artırma usulüyle yapılacak.

Zorlu Enerji Manisa Alaşehir'deki 2 JES projesi için önlisans aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Manisa Alaşehir'deki 2 JES projesi için önlisans aldı.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türel Kepezaltı ve Santral mahallelerinin 30 yıldır çözülemeyen imar sorununu çözdü. Türel, Kepezaltı Santral bölgesini Antalya'nın en güzel yerlerinden biri yapacak kentsel dönüşüm projesini vatandaşlara anlattı.

Efeler JES santral Haberi

Efeler JES santral


GÜRİŞ Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Efeler JES'in ikinci fazı tamamlandı ve santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi. 


Dört santralden oluşan ve tamamlandığında 232,3 megavat kapasiteye ulaşacak JES'in 22,5 megavat kapasiteli ikinci santrali de 1 Ekim'de enerji üretimine başlamıştı. 


GÜRİŞ Holding, yılda bin 920 gigavatsaat elektrik üretecek Efeler JES ile Türkiye'nin toplam jeotermal enerji üretiminin yüzde 25'ini tek başına gerçekleştirmiş olacak. 


Açıklamaya göre, şirketin JES yatırımının üçüncü aşaması Ocak 2015'te, takip eden aşamaları da gelecek yıl her dört ayda bir devreye...