29 / 03 / 2024

Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı mı

Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı mı

Erdal Bahçıvan, hızlı tren projesinin 2015’de gündeme gelmesiyle İstanbul’dan günü birlik Kırklareli'ne gelmenin mümkün olacağını belirterek, "Karadeniz’e kıyısı olan Kırklareli, limanlara açılım konusunda potansiyel barındıran bir fırsatlar şehri"dedi.

Konut Fiyat Endeksi Ekim ayında yüzde 2,2 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ekim 2020 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi, Ekim ayında aylık yüzde 2,2, yıllık yüzde 29,2 artışla 149,9 seviyesine ulaştı.

Şanlıurfa'da Ekim ayında 2 bin 644 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yayınlanan verilere göre; 2020 yılı Ekim ayı içerisinde Şanlıurfa’da 2 bin 644 konut satıldı.

Kanada’da inşaat izinlerinin değeri Ekim ayında yüzde 14,6 azaldı!

Kanada'da Ekim ayı içerisinde alınan inşaat izinlerinin değeri aylık yüzde 14.6 azalarak, 8.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

ABD inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 1.3 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu'nun yayınladığı verilere göre ABD'de Ekim ayında inşaat harcamaları yüzde 1.3 arttı.

Ekim ayında ihracat yüzde 5,6, ithalat yüzde 8,4 arttı!

Türkiye'nin ihracatı, ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artarak 17 milyar 329 milyon dolara, ithalatı yüzde 8,4 artışla 19 milyar 703 milyon dolara yükseldi.

Türkiye'de 2020 Ekim ayında 119 bin 574 konut satıldı!

Türkiye'de 2020 Ekim ayında 119 bin 574 konut satıldı. Yaşanan tüm negatif gelişmelere rağmen TÜİK konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları ocak-ekim dönemini kapsayan 9 aylık süreçte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27,0 arttı.

ABD'de konut başlangıçları ekim ayında yüzde 4,9 yükseldi!

ABD'de konut başlangıçları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 yükselerek 1 milyon 530 bine ulaştı, inşaat izinleri ise 1 milyon 545 bin seviyesinde yaşandı.

Yabancıya konut satışı Ekim ayında yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ekim ayında yabancıya konut satışı yüzde 23,1 arttı. Açıklanan verilere göre yabancıların konut alımında tercih ettiği bölgeler İstanbul ve Antalya oldu.

Konya'da Ekim ayında 2 bin 848 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü'nden yayınlanan verilere göre; 2020 yılı Ekim ayı içerisinde  Konya'da 2 bin 848 konut satıldı. 

Ruhsar Pekcan: Türkiye bugüne kadarki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ekim ayı ihracatımız yüzde 5,6 artışla 17 milyar 333 milyon dolar oldu. Bu rakam, bugüne kadar ulaşılan en yüksek aylık ihracat rakamı oldu." dedi.

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayı sonunda ne oldu?

Ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri konut kredisi faiz oranları oluyor. Peki, konut kredisi faiz oranları Ekim ayını nasıl tamamladı? İşte günce durum...

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayı sonunda ne oldu?

Bankaların güncel kredi faiz oranları ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri. Peki konut kredisi faiz oranları Ekim ayı sonunda ne oldu?

2020 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların yakından ilgilendiği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı, böylece 2020 Ekim ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu...

Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı mı Haberi

Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı mı


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, hızlı tren projesinin 2015’de gündeme gelmesiyle İstanbul’dan günü birlik Kırklareli'ne gelmenin mümkün olacağını belirterek, "Karadeniz’e kıyısı olan Kırklareli, limanlara açılım konusunda önemli potansiyel barındıran bir fırsatlar şehri" dedi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ekim ayı ihracat rakamlarını İSO Başkanı Bahçıvan ve Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in katılımıyla Kırklareli'nde duyurdu.


Bahçıvan, 20 yılı aşkın bir süredir Kırklareli’nde yatırımı olan bir sanayici olduğunu hatırlatarak, “Kendini büyük bir mütevazilikle gizleyen Kırklareli, İstanbul sanayisinin yeni yön ve ufuk arayışında kendine hedef çıkaracak en önemli vilayetlerin başında geliyor” dedi.


İstanbul’un katma değeri yüksek ve inovasyona açık sanayi kolları ile gelişmesinin çok önemli olduğunu, bununla birlikte şehirde sanayi açısından büyüyecek bir alan kalmadığını vurgulayan Bahçıvan, "İstanbul’a bu fırsatı verecek en önemli illerden biri...