24 / 04 / 2024

Elazığ kentsel yenileme

Elazığ kentsel yenileme

Elazığ depreminin ardından bir ay geçti ancak hala vatandaşlar hasarlı binalarda yaşıyor. Bölgede kiralar cep yakıyor.

Elazığ depremi sonrası yardımlar ve çalışmalar video da anlatıldı!

İçişleri Bakanlığı'nca 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrasında gerçekleşen çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı. Video da hasar tespit çalışmaları anlatıldı.

Elazığ'da deprem konutları yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Elazığ'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ''Mustafa Paşa'da da temelimizi eş zamanlı atıp, şekilde yıl sonuna kadar konutları bitirmek istiyoruz" dedi.

Elazığ depreminde yakınlarını kaybeden 15 aileye TOKİ'den ev!

TOKİ tarafından Elazığ'ın Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerinde tamamlanan TOKİ evlerinden 15'i, depremde yakınlarını kaybettiği belirlenen ailelere verildi.

Elazığ'da hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılanıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını gideriyor. Ekipler, hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılıyor.

Bakan Murat Kurum yıkım alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum depremzedelerle görüştü.

Elazığ'da mağdur 5 bin aile için barınma merkezi yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elazığ'daki deprem yardım kampanyasından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılaya geldi. "Sosyal tesislerde 1500 aileyi barındırmayı planladık'' dedi.

Elazığ’a bilimsel rapor: Hasarın nedeni ‘yapışık bina'!

Hacettepe Üniversitesi’nden bilim insanları, 41 kişinin öldüğü deprem sonrasında Elazığ’da bulunan binalarda incelemelerde bulundu.

Elazığ'da 708 yıllık Beyzade Egendi Konağı sapasağlam ayakta kaldı!

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda Altınkuşak köyünde bulunan 708 yıllık Beyzade Egendi Konağı, hasar almadı. 38 odalı konağın yapımının 11 yıl boyunca devam ettiği ortaya çıktı.

Depremde Elazığ'daki yapıların yüzde 25-30'u etkilendi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, ''Depremde Elazığ'daki yapıların yüzde 25-30'u etkilendi'' diye konuştu.

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, birim müdürleri ile hizmet alım işini alan ilgili firma yetkilileri katıldı.

Elazığ'da imar revizyon planı hazırlanıyor!

Elazığ' da imar revizyon planı hazırlanıyor. Elazığ Belediyesi, Elazığ yeni İmar Revizyon Planı hazırlanmasına yönelik çalışmalarını sivil toplum kuruluşlarını yetkililerinin de katılımları ile devam ediyor.

Elazığ'da kentsel dönüşümde hız kesilmedi!

Elazığ'da kentsel dönüşümde hız kesilmedi. Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç, 2000 yılından önce inşa edilen yapıların risk taşıdığını söyledi. Sanaç 'kentsel dönüşüme önem vermeliyiz' dedi.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Balbey Kentsel Yenileme Projesi mülkiyet değerini artıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi için başvurular başladı!

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 1. Etap kapsamında yer alan konutlar için en düşük taksit tutarı bin 469 TL olarak belirlendi.

Elazığ kentsel yenileme Haberi

Elazığ kentsel yenileme

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6.8 büyüklüğüne sahip depremin üzerinden bir aya yakın zaman geçti. Elazığ’ın Rızaiye Mahallesi’nde 1973 yılında kurulan Şeker Kooperatifi binasında 65 dairede insanlar yaşıyorken, deprem sonrasında bu rakam 3’e düştü. Evrensel'de yer alan habere göre; binanın bir kısmına ağır bir kısmına ise orta hasarlı raporu verilmiş. Bina altı yıl önce kentsel dönüşüme girmiş, ancak şimdiye kadar hiçbir şey yapılmamış. Binanın orta hasar alan kısmında yaşayan aileler ile görüştük. 

MECBUREN BU EVDELER

Bina da mecbur oldukları için yaşadıklarını anlatan Akbakay ailesi, “Deprem döneminde kızıma sığındık. Ama birkaç gün önce evimize döndük mecburen. Ortak olan kolon ve kirişlerden dolayı ağır hasar gören arka tarafın yıkım işleri başlayınca bizim bulunduğumuz taraf da muhakkak yıkılacak. Başka...