25 / 04 / 2024

Elektrik aboneleri dava

Elektrik aboneleri dava

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin elektrik faturasında kayıp Kaçak dahil 5 kalemde haksız tahsilat yapıldığına ilişkin kararı tüketicileri harekete geçirdi. Vatandaşlar, Yargıtay’ın emsal kararını isteyip dava açacaklarını belirtti.

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak, "Mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh olarak belirlenmiştir. Bu oran 32 milyon aboneyi kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Ferzan Özpetek, Beyoğlu’ndaki binasını işgal edenlere dava açtı!

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, 6 yıl önce satın aldığı Beyoğlu’ndaki 4 katlı tarihi binanın kilitlerini kırarak izinsiz tadilat yapan, elektrik ve su tesisatı döşeyen kişilerden şikâyetçi oldu. 3 kişiye 11 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Elektrik direkleri kamulaştırmasız el atma davası!

Kimi arsalar elektrik direklerinin inşası nedeniyle kamulaştırmasız el atmaya konu olabiliyor. Bu durumda mal sahibi elektrik direkleri kamulaştırmasız el atma davası açarak, kamulaştırma bedeli talep edilebiliyor. İşte dava örneği..

Bomonti Elektrik Adıyaman Çelikhan HES projesinin dava süreci!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ,Adıyaman Çelikhan HES Projesinin Bağlantı Hattının Yatırım Bedelinin Geri Ödenmesi İle İlgili Alacağımızın Tahsiline İlişkin Dava Süreci ile ilgili KAP'a açıklama yaptı.

Elektrik faturasındaki zamlar yargıya taşındı!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), “maliyet kalemlerinin gizlendiği” gerekçesiyle yeni elektrik faturalarının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’da dava açtı.

Elektrik itiraz dilekçesi örneği!

Elektrik aboneleri kimi zaman gerçek kullanım bedelinden yüksek gelen fatura bedeli ile karşılaşabiliyor. Bu durumda bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte elektrik itiraz dilekçesi örneği..

Bomonti Elektrik davası devam ediyor!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş., bağlantı hattının yatırım bedelinin geri ödenmesi ile ilgili alınacak tahsiline ilişkin dava süreci ile ilegili Kamu aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

EPDK'dan elektrik faturaları için uyarı yazısı!

EPDK'dan elektrik faturaları için uyarı yazısı geldi. ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), aboneleri uyarmadan faturalandırma dönemlerini değiştirerek tüketicilerin ödeme dengesini bozan elektrik dağıtım şirketlerine uyarı yazısı gönderdi.

Elektrik faturası her yerden ödenir mi?

Kimi zaman elektrik aboneleri, faturayı ödemeyi unutabiliyor veya farklı bir şehirde bulunabiliyor. Peki, elektrik faturası her yerden ödenir mi? Başka şehirden elektrik faturası ödenir mi?

Tüketici 10 yıllık kayıp-kaçak bedellerini geri alabilecek!

Elektrik aboneleri, son 10 yıllık kayıp-kaçak bedellerini geri alabilecek. Tüketici bu kararla rahat nefes alırken; bugüne kadar ödediği paraları nasıl geri alabileceğinin yollarını aramayı başladı.

Elektrik aboneleri dava Haberi

Elektrik aboneleri dava


Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin elektrik faturasında kayıp Kaçak dahil 5 kalemde haksız tahsilat yapıldığına ilişkin kararı tüketicileri harekete geçirdi. Vatandaşlar, Yargıtay’ın emsal kararını isteyip dava açacaklarını belirtti. Bu kapsamda faturadaki haksız bedelin rakamı da belli oldu.


ORTALAMA 120 LİRA


Türkiye’de 34 milyon civarında mesken ve ticari abone bulunuyor. Bu abonelere ortalama 120 liralık fatura geldiği düşünüldüğünde 10 yıl geriye dönük olarak dava açılması durumunda toplam rakamın 40,8 milyar lirayı bulacağı belirtiliyor. Tüketicinin kaybı ise her faturada yaklaşık yüzde 21’e denk geliyor. Buna göre haksız tahsil edilen bedel 8,5 milyar liraya ulaşıyor.


TEDAŞ'I ETKİLEYECEK


Yargı kaynakları, elektrik şirketlerinin özelleştirildiği tarihten önceki haksız tahsil edilen faturalardan ise TEDAŞ’ın sorumlu olduğunu belirtti. Özelleştirmeden önceki alacaklarla ilgili iade kararı verilirse, dağıtım şirketinin bunu TEDAŞ’a rücu edeceği belirtildi.


5...