28 / 03 / 2024

Elektrik faturası haksız bedel geri alımı

Elektrik faturası haksız bedel geri alımı

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin elektrik faturasında kayıp Kaçak dahil 5 kalemde haksız tahsilat yapıldığına ilişkin kararı tüketicileri harekete geçirdi. Vatandaşlar, Yargıtay’ın emsal kararını isteyip dava açacaklarını belirtti.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Konutların tek seferde 100 günden kısa süreli turizm amaçlı kiralanmasına dair esaslar belirlendi. Böylece izin belgesi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Söz konusu uygulamadaki belge zorunluluğunun haksız rekabeti önleyeceği bekleniyor.

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'den elektrik faturaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği iddia ediliyor. Peki ekimde elektrik faturasına ne kadar zam gelecek? İşte Ekim ayı elektrik tarifesi...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturanızı yüzde 100 düşürecek taktik. Yapmanız gereken şey çok basit

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerini araştırıyorlar. Özellikle yaz aylarında elektrik faturalarınızı doğrudan düşürecek bir taktik var.

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Elektrik faturası yüksek gelenler acilen baksın! Bakanlık faturaları ödemeye yardım edecek!

Yüksek elektrik faturasıyla karşılaşanlar için müjde... Aile Bakanlığı, faturaların ödenmesine yardımcı olacak bir program başlattı... Hemen göz atmalısınız...

5 kişilik ailelere 260 TL elektrik faturası desteği! Ödemelerinizi hemen PTT’den alın! İşte detaylar!

Ev içerisinde 4-5 kişi yaşayanlara müjdeli haber verildi. Elektrik faturası desteğinden yararlanabilirsiniz. İşte o detaylar!

Elektrik fatura ücreti yüksek gelenler bu yöntemleri mutlaka uygulayın!

Çağımız itibari ile hepimizin evinde kullandığı beyaz eşya, ışık, priz ve pek çok elektronik eşya, elektrik faturasına yüksek ücret olarak yansıyor. Aynı zamanda yükselen enflasyon ile beraber elektrik faturaları daha çok ücretler ile karşımıza çıktı. İşte, elektrik faturanızı yarıya indirecek tasar

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Artan elektrik faturaları, birçok aboneyi ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor. Devlet, bu soruna çözüm bulmak amacıyla faturalarını ödemekte zorlananlara yardımcı olmak için bir destek paketi hazırladı. 

Evine elektrik faturası gelenler hemen baksın! 30 Haziran’a kadar başvurulması gerekir!

Evine elektrik faturası gelenlere duyuru yapıldı. 30 Haziran tarihine kadar başvurmanız gerekiyor. İşte detaylar!

Elektrik faturası haksız bedel geri alımı Haberi

Elektrik faturası haksız bedel geri alımı


Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin elektrik faturasında kayıp Kaçak dahil 5 kalemde haksız tahsilat yapıldığına ilişkin kararı tüketicileri harekete geçirdi. Vatandaşlar, Yargıtay’ın emsal kararını isteyip dava açacaklarını belirtti. Bu kapsamda faturadaki haksız bedelin rakamı da belli oldu.


ORTALAMA 120 LİRA


Türkiye’de 34 milyon civarında mesken ve ticari abone bulunuyor. Bu abonelere ortalama 120 liralık fatura geldiği düşünüldüğünde 10 yıl geriye dönük olarak dava açılması durumunda toplam rakamın 40,8 milyar lirayı bulacağı belirtiliyor. Tüketicinin kaybı ise her faturada yaklaşık yüzde 21’e denk geliyor. Buna göre haksız tahsil edilen bedel 8,5 milyar liraya ulaşıyor.


TEDAŞ'I ETKİLEYECEK


Yargı kaynakları, elektrik şirketlerinin özelleştirildiği tarihten önceki haksız tahsil edilen faturalardan ise TEDAŞ’ın sorumlu olduğunu belirtti. Özelleştirmeden önceki alacaklarla ilgili iade kararı verilirse, dağıtım şirketinin bunu TEDAŞ’a rücu edeceği belirtildi.


5...