26 / 04 / 2024

elektrik faturası kaçak

elektrik faturası kaçak

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, itiraz davasında elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara ve şirketlere gönderdikleri faturalara “kayıp-kaçak bedeli ve sayaç okuma bedelinin yansıtmasının” hukuka uygun olmadığına karar verdi.

Elektrik faturasının ne kadar geleceğine siz karar verin! İşte yapacaklarınız!

Elektrik faturasının kaç TL olacağına siz karar verebilirsiniz. Yapılan zamlardan sonra faturaların yüklü gelmemesi elinizde. İşte merak edilen detaylar!

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Devlet, yeni bir sosyal yardım paketi gerçekleştirdi. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği çoğalacak, faydalanan kişi sayısı da yükselecek. Çocuklara nakit eğitim desteği de olacak. İşte detaylar…

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir?

Elektrik faturalarındaki yüksek zamların ardından vatandaşlar çareyi elektrik faturası yardımında buldular. Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir? gibi soruların yanıtları bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

İsmail Hakkı Edebali'den kaçak bina sahiplerine uyarı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bakan ve belediye başkanlarının adlarını kullanarak Kaçak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlama vaadiyle dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları meclis gündeminde!

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları mecliste konu oldu. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Kaçak elektrik kullanımı mecliste konu oldu!

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kaçak elektrik kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ok, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli meclis gündeminde!

Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yurdakul, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

elektrik faturası kaçak Haberi

elektrik faturası kaçak

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kendisine gelen faturada yer alan kayıp kaçak bedeline itiraz eden bir şirketin açtığı davada, “Elektrik enerjisinin nakil esnasında meydana gelen kayıp ile başka kişiler tarafından hırsızlanmak suretiyle kullanılan elektrik bedellerinin (kaçak) kurallara uyan abonelerden tahsili yoluna gitmek, hukuk devleti ve adalet düşünceleriyle bağdaşmamaktadır” değerlendirmesi yaptı.  Sivas’ta iş yapan bir özel firma, ÇEDAŞ’ın kendisine gönderdiği elektrik faturalarına yansıtılan haksız ve hukuka aykırı olarak yer alan “kayıp- kaçak bedeli” ve “sayaç okuma” bedelinin iptali için Sivas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. Yerel mahkeme, faturalara yansıtılan bedelin yasal düzenlenmelere aykırı bir yönü bulunmadığına işaret ederek, açılan davayı reddetti. 


DÜRÜST TÜKETİCİ


Firma avukatı Onur Tatar, yerel mahkeme kararına itiraz etti. Avukat Tatar, itiraz dilekçesinde, müvekkili olan firmanın dürüst bir tüketici...