18 / 04 / 2024

Elektrik tesisi yatırımları

Elektrik tesisi yatırımları

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan tesisler için geçen yıl 21 bin 448 taşınmaz ve 42 milyon 321 bin 750 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde kamulaştırma, tahsis ve temin kararı alındı...

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Hatay'da hastane yatırımları hız kesmiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'daki sağlık tesisi ve hastane yatırımlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da spor tesisi yatırımları hız kesmiyor!

250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler inşa eden Yıldırım Belediyesi, spor yatırımlarında da hız kesmiyor.

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri uzatılıyor!

Kamu taşınmazı üzerinde turizm tesisi veya turizm amaçlı kıyı tesisi gerçekleştirilmek amacıyla yapılan yatırımların süreleri uzatılabilecek..

Trabzon'a spor tesisi yatırımları!

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, bölgeye yapılan spor yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Öztürk, amaçlarının 250 bin kişiye spor yaptırmak olduklarını söyledi.

Uğur Kaleli: Konya yatırımları hız kesmeyecek!

Konya ve ülke gündemini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya’ya yatırımların devam edeceğini, yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçileceğini ve FETÖ ile mücadelede kararlı olduklarını söyledi

Murat Yiğit, Kırcami imar süreciyle ilgili yatırımları anlattı!

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ( AKEDAŞ ) Genel Müdürü Murat Yiğit, şirketin Kırcami imar süreciyle ilgili yatırımları konusunda bilgi verdi

İzmir Aliağa'da altyapı yatırımları devam ediyor!

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa ilçesinde altyapı yatırımlarını, şebeke yenilemelerini ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarına devam ediyor.

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Arif Künar, Selami Horzum tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 12 Aralık 2014 tarihinde Maslak'ta kuruldu.

Obahan Obaoğlu: Enerji yatırımları için verilen süre yeterli değil!

Elektrik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Obaoğlu, 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmasında enerji yatırımlarında ön lisans için verilen sürenin yeterli olmadığını belirtti.

Dersim Turizm Yatırımları Projesi hazırlandı!

Dersim Turizm Yatırımları Projesi kapsamında Munzur Dağı'nda kış turizmine yönelik 5 yıldızlı otel, Munzur Çayı üzerinde 60 yataklı 3 butik otel ve dinlenme tesisi amaçlanıyor.

AYD AVM Yatırımları Konferansı Mini Bilardo Turnuvası yapacak!

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) tarafından bu yıl 6 - 7 Mart tarihlerinde Lütfi Kırdar’da düzenlenecek AYD AVM Yatırımları Konferansı’nda “AYD Mini Bilardo Turnuvası’ yapılacak.

Vefa’dan Dilovası’ndan sonra Bilecik’e üretim tesisi yatırımı!

2013’ü yatırımlar yılı ilan eden Vefa, Sultanbeyli, Tuzla ve Dilovası tesislerine ek olarak bu yıl Bilecik’teki üretim tesisini de faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Elektrik tesisi yatırımları Haberi

Elektrik tesisi yatırımları

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan tesisler için geçen yıl 21 bin 448 taşınmaz ve 42 milyon 321 bin 750 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde kamulaştırma, tahsis ve temin kararı alındı.



Bakanlar Kurulunca 8 bin 180 taşınmaz için acele kamulaştırma kararı verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçen yıl elektrik üretim ve dağıtım; doğalgaz iletim, dağıtım ve depolama; petrol rafinerileri, lisanslı depolama tesisleri, iletim hatları ve işleme tesislerinin kurulabilmesi için gerekli taşınmaz malların temin edilmesi işlemlerine devam etti.


Bu çerçevede elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan 153'ü HES, 29'u rüzgar enerji santrali, 5'i termik, 2'si biyogaz, 3'ü Jeotermal elektrik üretim tesisi olmak üzere toplam 192 elektrik üretim tesisinin kamulaştırılmasına ile ilgili işlemler yürütüldü. Bu tesisler için 16 bin 839 taşınmaz...