25 / 04 / 2024

Elektrik tesisleri kamulaştırma

Elektrik tesisleri kamulaştırma

Elektrik dağıtımında mevcut tesislerin yaklaşık yüzde 80'i için kamulaştırmaya ihtiyaç bulunuyor. Kamulaştırma bedelleri 7 milyar lira olarak hesaplandı...

Elektrik tesisleri için 42 milyon metrekare arazi kamulaştırılıyor!

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan tesisler için geçen yıl 21 bin 448 taşınmaz ve 42 milyon 321 bin metrekare yüz ölçümlü alan üzerinde kamulaştırma, tesis ve temin kararı alındı

Elektrik tesisleri için 42 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan tesisler için geçen yıl 21 bin 448 taşınmaz ve 42 milyon 321 bin 750 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde kamulaştırma, tahsis ve temin kararı alındı...

Hatay İskenderun için kamulaştırma kararı!

Hatay ili İskenderun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Belen ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Belen ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Gülnar ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Gülnar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya'nın 7 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziray için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Adana Ceyhan ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili, Ceyhan ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Gölbaşı için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Yayladağı ve Defne için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili, Yayladağı ve Defne ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Karabük Eflani için acele kamulaştırma kararı!

Karabük ili, Eflani ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Karabük Eflani için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çankırı Çerkeş için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Çerkeş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Çerkeş için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Oğuzeli ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep Oğuzeli için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Gülnar için kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Gülnar ilçesi içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Gülnar için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çankırı Korgun ve Ilgaz için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Korgun ve Ilgaz sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Korgun ve Ilgaz için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektrik tesisleri kamulaştırma Haberi

Elektrik tesisleri kamulaştırma

Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından uygun görülen gerekli kamulaştırma işlemleri, Kamulaştırma Kanunu'nda belirtilen esaslar dahilinde dağıtım faaliyetlerinde bulunan lisans sahipleri için Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) tarafından yapılıyor.


TEDAŞ, elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesinin ardından ağırlıklı olarak kamulaştırma çalışmaları yürütüyor. Kuruluş, özelleştirilen dağıtım şirketlerinin bünyesindeki envanterin tamamının sahibi durumunda bulunuyor. Şirketlere 30 yıllığına işletme hakkı devredilmesi nedeniyle bu sürede dikilen her direk, yapılan her trafo, çekilen her tel TEDAŞ'ın mülkiyetinde yer alıyor.


Yeni yapılan tesislerin kamulaştırması işlemlerini TEDAŞ takip ediyor, bedellerini ise özel dağıtım şirketleri ödüyor. Şirketler tarife kanalıyla yaptıkları bu ödemeleri geri alıyor.


Yapılmış tesislerin de bekleyen kamulaştırma giderleri bulunuyor. Mevcut tesislerin yaklaşık yüzde 80'inin kamulaştırmaları duruyor.   


TEDAŞ'ın verilerine göre, elektrik dağıtımı kapsamında kamulaştırması yapılmamış mevcut tesislerin kamulaştırma...