29 / 03 / 2024

Elmalı Mahmut Dede Türbesi antalya

Elmalı Mahmut Dede Türbesi antalya

Elmalı'da, Abdal Musa'nın oduncusu, bir rivayete göre de kardeşi olarak bilinen l Baltası Gedik Mahmut Dede Türbesi, Kültür ' ve Turizm Bakanlığı'nca 'korunması gereken kültür varlığı' olarak tescil edildi.

Kula Mahmut Dede Caddesi gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezindeki Mahmut Dede Caddesi’nin de çehresini değiştiriyor. Yağmurlama, içme suyu alt yapısı, elektrik ve telefon kablolarının yer altına taşınması ile kaldırım ve kilit parke taş döşemesi başladı.

Manisa Kula'nın çehresi değişiyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezindeki Mahmut Dede Caddesi’nin de çehresini değiştiriyor.

Antalya Elmalı'nın yolları asfaltlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmalarına Elmalı’da devam ediyor. Çobanisa, Gümüşyaka mahallelerini birbirine bağlayan 8 kilometrelik grup yoluna sathi kaplama asfalt yapılıyor.

Mahmut Yörük: Yüzde 0,50 faizle herkes konut sahibi olur!

Bankaların konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesi emlak sektöründe, heyecan yarattı. MyKanguru Emlak Ofisi İşletmecisi Mahmut Yörük, faizlerin düşmesinin emlak sektörünü canlandıracağını söyledi.

Şanlıurfa Abdurrahman Dede Camii ve Türbesi restore ediliyor!

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Camii ve Türbesindeki restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Antalya Elmalı'nın grup yolları asfaltlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Elmalı'da daha önce stabilize olan Özdemir, Karaköy, Gölova grup yolunu asfaltla buluşturdu.

Kula Mahmut Dede Caddesi asfaltlandı!

Kula Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Mahmut dede Caddesi’ndeki yol çalışmalarına hızla devam ediyor.

Dede Özkaraca: Toki'nin en büyük sorunu pazar yeri!

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Dede Özkaraca, TOKİ bölgesinin en büyük sorunu olan pazar yeri ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, pazar yerinden yer isteyen esnafların Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Şanlıurfa Abdurrahman Dede Camii ve Türbesi restore edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Camii ve Türbesinde restorasyon çalışmalarına başladı.

Mahmut Çelikcan: Toplu konut yapacak yer bulamıyoruz!

Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kaçak yapılaşmayı önlemek için toplu konut yapmak istediklerini, ancak yer bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Mahmut Dede: İznik'te arsa fiyatları arttı!

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Sürücü, İznik TSO Başkanı Mahmut Dede’ye yapacakları Soğuk Hava Deposu ve Sebze Meyve Paketleme tesisi projesi hakkında detaylı bilgi verdi. Dede ilçede arsa fiyatlarındaki artışa değindi.

Manisa Kula'nın altyapısı yenilendi!

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelinde sürdürdüğü alt yapı çalışmaları kapsamında Kula’da bulunan Mevlana, Mahmut Dede, Yunusemre ve Tabdukemre Caddeleri ile iç sokaklarda toplam 3 bin 310 metrelik yağmur suyu hattı döşedi.

Mahmut Emlak İnşaat Otomotiv Turizm Kuyumculuk Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahmut Emlak İnşaat Otomotiv Turizm Kuyumculuk Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mahmut Bozdemir tarafından 150 bin TL sermaye ile 17 Mayıs'ta Sultanbeyli, Necip Fazıl Mahallesi'nde kuruldu.

Elmalı Mahmut Dede Türbesi antalya Haberi

Elmalı Mahmut Dede Türbesi antalya

Antalya'da, aleviler için büyük öneme sa: hip Abdal Musa Dergahı'nın da bulunduğu Elmalı'da, Abdal Musa'nın oduncusu, bir rivayete göre de kardeşi olarak bilinen l Baltası Gedik Mahmut Dede Türbesi, Kültür ' ve Turizm Bakanlığı'nca 'korunması gereken kültür varlığı' olarak tescil edildi. 

ABDAL Musa Dergahı'nın da bulunduğu Elmalı İlçesi'nde Alevileri sevindirecek bir karar çıktı. 

Alevi inancına mensup 6 kişi, Camicedit Mahallesi 246 ada 1 parselde bulunan, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ne ait Baltası Gedik Mahmut Dede Türbesi'nin korunması ve taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu'na başvurdu. 

2011 yılının Nisan ayında yapılan başvuru üzerine l Bölge Kurulu, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Elmalı Müze Müdürlüğü'nün görüşlerini aldı. 

Değerlendirmeler sonunda Baltası Gedik Mahmut l Dede Türbesi'nin,...